Futbolumuzun utanç gecesi olan Faroe Adaları hezimetinden sonra, milli takımlar sorumlusu Hamit Altıntop’un devletin televizyonunda masaya vura vura, adeta hem suçlu hem güçlü tarzındaki uslubunu kabul etmek mümkün değil. İnsani konulardaki hassasiyetinin üst düzeyde olduğu söylenen TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’nin bu üslup karşısında tepkisiz kalmayacağını düşünüyorum. Milli takımımızın bugünkü duruma gelişinde Büyükekşi ve ekibini suçlamak yanlış olur. Yaşadığımız utanç gecesi, Nihat Özdemir ile Servet Yardımcı döneminin kurtlu ve çürük meyveleridir. Yeni TFF yönetimi, göreve geldiğinden beri, hakemliği ana problem olarak görüp, futbolu hakemlik üzerinden yönetiyordu. Bundan sonra Milli takımımız için alacağı aksiyonlar, Sayın Büyükekşi ve ekibinin en önemli sınavı olacak.

AĞIR ELEŞTİRİLER

Temsilciler kurulu başkanlığını bıraktıktan sonra hakem derneği başkanı olduğunu hatırlayan Abdurrahman Arıcı, gittiği illerde MHK’yi topa tutuyor, hatta biraz da tehditkâr cümleler kullanıyor. Tabii ki hakemlerin hakkını korumak sosyal örgütün görevi. Ama keşke geçtiğimiz dönemde de, camia kan ağlarken, dernek varlığını gösterebilseydi. Kürsüden böylesine ağır konuşmalar yapılırken, ön sıralarda oturan İl Hakem Kurulu başkanlarının ne düşündüğü, ya da MHK’nın, o İl Hakem Kurulları hakkında ne yapmayı düşündüğü de merak konusu?

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Yeni mentörlerin tebligatları ve vizeleri yapıldı, dışarıdan girenlerden de, sabıkasızlık belgesi istendi. Ama hala resmi olarak açıklama bir türlü yapılamıyor. Daha önce yazdığımız yazı etkisini gösterdi. Ve Sabri Çelik ile Murat Ilgaz için mentörlük yapmama kararı alındı. Ama görevden giderlerse mentörlükteki yerleri garanti. Kadroda yer işgal etmeye devam ediyorlar. Yeni kadro oluşturulurken bir kulüp başkanının da devreye girerek mentörlük listesine katkıda bulunduğu iddiaları çok yaygın. Kulüp başkanları bu işe de girdiyse artık düşünün hâlimizi...

MHK’NIN ZOR HAFTASI

Dünya Kupası arasına kadar, ligde zorlu mücadeleler yaşanacak. Derbiler, kritik maçlar arka arkaya MHK’yi bunaltacak. Bu sıkıntılı haftalarda bakalım kimlerin sigortası atacak? Hafta sonu oynanacak derbi için kamuoyu Volkan Bayarslan’ı favori gösteriyor. Bence yapay zeka, bir FİFA hakemini, ya da en fazla Atilla Karaoğlan’ı işaret eder. Bakalım hangisi galip gelecek. Mahalle baskısı ya da başka baskılar mı? Algoritma mı?