Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Geçmişte Zillet ve Cumhur İttifakı’nı en iyi şekilde “Cumhur İttifakı et ve tırnak. Mezara kadar. Kader birliği. Çok duygusal bir ittifak. Bizimki öyle değil ki, bizimki proje bazlı” sözleriyle Meral Akşener tarif etmişti.

Bunlar gerçekten proje bazlı…

Öyle olmasa HDP merkezli politikalara bağlı kalırlar mıydı?

Meral Akşener bu projede rolünü çok iyi oynayanlardan biridir. Çünkü rol yapmak için çok iyi bir tecrübesi vardır.

Meral Akşener Türkiye’deki makyavelist siyasetin temsilcilerinden biridir. Ona göre siyasi emeller yolunda kazanmak için her şey mübahtır. DYP’den ANAP kapısına, oradan AKP kapısına, oradan MHP kapısına, MHP kapısından da İP’e tutunması bu makyavelist siyasetine en büyük delildir. Bir dünya görüşü, idelojisi, davası yoktur… “Karnımın doyduğu yer vatanım” misali siyaset yapmaktadır.

DYP’de “Çiller’in en büyük öğrencisi benim”, “Benim evladıma bırakacağım tek miras DYP’dir” derken bir anda onu ANAP kapısından Mesut Yılmaz’ın yanına girmek için uğraşırken gördük. Orası olmadı AKP’nin kuruluş çalışmalarına katılıp “Eskiden Ülkücüydüm, şimdi demokratım” dedi. Orada bir ay kalıp tutunamayınca MHP’ye gelip “Asena” olmaya karar verdi. TBMM Başkanvekili ve milletvekili olduğu süreçte MHP Liderini öve öve bitiremiyordu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde aday yapılmadı, bunun üzerine FETÖ’nün MHP operasyonlarında figüran oldu. “Bir sürü gerizekalı” dediği kişilerle tarla kongreleri yaptı. MHP’deki operasyon başarısız olunca CHP ve HDP’nin yapısına uygun İP isimli bir parti kurdu. Geçtiğimiz günlerde bu parti 4. yılını doldurdu. CHP-HDP ile ilişkisi gelene ağam, gidene paşam şeklinde devam ediyor.

Ama son zamanlarda Ekrem İmamoğlu aşkında kendini kontrol edemiyor. İmamoğlu’nu büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’e benzeterek büyük tepki almıştı. Bu kendini kesmedi ki, geçtiğimiz gün onu “Ablam bana ‘Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm’ dedi” şeklinde ablası üzerinden kutsallaştırmaya çalıştı.

Makyavelist siyasetçi için nasıl da kolay değil mi bu şekilde dalkavukluk yapmak? Zaten övdüğü İmamoğlu da kendi gibi biridir. Akşener milli ve manevi semboller, değerler üzerinden onu överek, günahlarından arınacağını sanıyor. Oysa HD(P)KK lekesi her ikisinin evlatlarına bırakacağı bir miras olacaktır.

Meral Akşener “proje bazlı” ittifakında rolünü iyi oynuyor ama yarın menfaatine en uygun neyse ona göre makyavelist adım atacaktır. Ekrem İmamoğlu projesinden bir menfaati var gibi… Bu sıralı övgüler boşa değildir.

Editör: Haber Merkezi