Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey, ikinci evliliğini Malhun Hatun ile yapmıştı. Malhun Hatun ise Osman Bey'e ilk evladı olan Orhan'ı evlat olarak verdi. Osman Gazi'ni ikinci eşi Malhun Hatun ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Peki, Malhun Hatun nasıl öldü? Malhun Hatun'un kaç çocuğu vardır, tarihteki yeri nasıl...

MALHUN HATUN KİMDİR? 

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi'in annesidir. Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Malhun Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'dir.

Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak gösterilmiştir. Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunur. Ölümü hakkında elde bulunan bilgiler bunlardır.

Osmanlı padişahlarının doğma büyüme yabancı kadınları sarayda Müslümanlaştırarak kendilerine eş yapma geleneği o dönemde olmadığı için Malhun Hatun'un Türk olduğu kesindir.

YILDIZ ÇAĞRI ATİKSOY KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Yıldız Çağrı Atiksoy, 1 Nisan 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İki yıl İzmir Ege Sanat Merkezi'nde tiyatro eğitimi alan sanatçı daha oyunculuk eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde devam etti. Ayrıca Plato Film, "Sinema Teknik ve Oyunculuk" eğitimi de almıştır. Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisindeki Berrin Akarsu karakteriyle yıldızı parladı. Yedi Güzel Adam isimli dizide de Zehra karakterine hayat verdi. Savaşçı dizisinde Aslı Özkaynak karakterini canlandırdı. Şimdilerde ise TRT 1'de yayımlanan Şampiyon dizisinde Suna karakterini canlandırmaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi