Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tokatlı çiftçilerle sohbet ederken “Şimdi ben bir şey tavsiye edeceğim. Ben şunu yapıyorum, her akşam yatarken manda yoğurdu. Manda yoğurdu hakikaten kalitedir, çok iyidir. Onun içine şöyle Medine hurması doğrarım, üç tane veya beş tane. Ona biraz kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Bu dörtlüyü karıştırarak yer yatarım. Şifa” cümlelerini kurdu. CHP merkezli ittifak ortakları o günden bu yana “Manda yoğurdu” üzerinden muhalefet üretmeye çalışıyor. Yatıyorlar manda yoğurdu, kalkıyorlar manda yoğurdu. Bugünlerde her konuyu manda yoğurduna bağlıyorlar. Bir vatandaş çıkıp “Sayın Cumhurbaşkanım, bu hayat pahalılığında Manda yoğurdunu, Medine hurmasını, Kestane Balını ve Yulaf Ezmesini yanyana getirmekte zorlanıyoruz” dese o vatandaşın maddi durumuna bakılıp hak verilebilir.

Peki, “Manda yuva yapmış söğüt dalına” modeli Türk siyasetine yuva yapmış bu muhalefet bunları yemediği, yiyemediği için mi vatandaşın duygu ve düşüncelerini paylaşıyor?

Konuşan kim varsa bakın herşeyin en lüksünü yiyen, yaşayan ve maddi durumu çok iyi olan siyasilerdir. Bunların istismarını yapan siyasilere ve genel başkanlara bakın, var mı bunlar için manda yoğurdunu, kestane balını ve diğerlerini midesine indirmeyen?

Manda yoğurdu, Kestane balı, Medine hurması ve Yulaf üzerinden hayat pahalılığı nutukları atan siyasetin bu müptezelleri…

Kendi partilerine yahut ittifak ortağı oldukları partilerin yaptığı en aşırı lüks harcamalara sesini çıkarabildi mi?

100 bin TL’ye bir gecelik otel odasında kalan Kemal Kılıçdaroğlu bunun hesabını verdi mi? Bir oturmalık rakı-balık için 46 bin TL ödeyen Ekrem İmamoğlu hesabını verdi mi?

Ekrem İmamoğlu’nun sır ortağı, İBB sözcüsü Murat Ongun 500 bin TL’lik yurt dışı tatilinin hesabını verdi mi?

Ekrem İmamoğlu tarafından İP’e hibe edilen 80 milyonluk paranın hesabını niye kimse sormuyor?

Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener niçin bu konuda susuyorlar? Ekrem İmamoğlu bu parayı cebinden verdiyse bu meblağı nerden buldu? Yok eğer İstanbul halkının parasıysa, ne hakla İP’e bu parayı verdi?

Şu dehşet harcamalara bakar mısınız?

Bu paraya birçok ilde Manda ve Bal üretim çiftlikleri kurulur, Türkiye’yi doyuracak Medine hurması ithalatı yapılır, Yulaf ezme fabrikaları kurulurdu. 100 bin, 500 bin ve 80 milyon TL. Bu lüks için harcanan paralar devletin ve halkın parası değil mi?

Bu daha, kokuşmuş bu zihniyetin yaptıklarından sadece üç örnek. Yandaşlara milyonlarca ihale, sosyal medyada reklamlarını yapsınlar diye harcadıkları milyonlar, rüşvetten ve yolsuzluktan arka arkaya alınan CHP’li belediye başkanları. İktidarın yanlışları da var ama siz de eleştirmeye yüz nasıl oluyor anlamak mümkün değildir.

Akıl yok, ahlak yok, karakter yok. Ama bunların sıfatları Türkiye’nin muhalefeti…

“İlk taşı günahsız olanınız atsın” dediğimizde parmağının üzerindeki kılı oynatamayacak ahlaksızlar “Manda yoğurdu” nutukları atıyor bu memlekette… İstismarcı ahlaksızlar, bırakın yoksullar konuşsun, hayat pahalılığı karşısında zorluk içinde olanlar konuşsun. Bir eli yağda, bir eli balda olanlar, CHP’li belediyelerin vurgun düzeninden beslenenler sizin nutuk atmaya zerre hakkınız var mı? İstismar elbette yapabilirsiniz zaten ahlaksızlığınıza yakışan da odur.

Editör: Haber Merkezi