İlk filminde büyük ilgi göre Mandıra Filozofu da şimdi de İstanbullular'ın kafasını karıştıracak. Bodrum’un Çökertme köyünde, bir lokma bir hırka yaşayan Mustafali, İstanbul üzerinden modern dünya ile hesaplaşmak için geliyor. Seyirciler, Mandıra Filozofu İstanbul filminin  nerede ve ne zaman çekildiği araştırılıyor.

Müfit Can Saçıntı'nın en sevilen filmleri arasında yer alan Mandıra Filozofu hikayesi ve oyuncuları ile izleyenlere keyifli dakikalar yaşatıyor.

MANDIRA FİLOZOFU İSTANBUL FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.


MANDIRA FİLOZOFU İSTANBUL FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Yönetmenliğini ve aynı zamanda başrolünü Müfit Can Saçıntı'nın üstlendiği Mandıra Filozofu İstanbul filminde şu isimler yer alıyor:

Müfit Can Saçıntı - Mustafa Ali
Birol Güven
Gülnihal Demir - Gülfidan
Kemal Kuruçay - Emlakçı
Uğur Alibaşoğlu
Mahir İpek

MANDIRA FİLOZOFU İSTANBUL FİLMİ NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

2013 yılında çekilen Mandıra Filozofu filminin çekimlerinin bir kısmı Bodrum'da büyük bir kısmı da İstanbul'da gerçekleştirildi.

 

Editör: Haber Merkezi