Türkiye’deki bütün gelişmelere ideolojik saplantı ve takıntılarıyla yorum getiren Oda Tv isimli malum haber sitesi var. Meselenin içinde saplantı ve takıntı olunca elbette objektif olamıyorlar, elbette bol bol yalana başvuruyorlar, elbette sık sık yönlendirme haber yapıyorlar. Tüm haberlerinde CHP ve onun yancılarını memnun etmeyi esas gayeleri edinmiş Oda Tv’ye göre AKP-MHP (Cumhur ittifakı) ne yaparsa yapsın suçlu, CHP ve yancıları (Zillet ittifakı) ne yaparsa yapsın haklı muamelesi yapmaktadır. Elbette devrimci-komünist artıklarının kurduğu bir haber sitesinden beklenende bu olur. Ama ara sıra millete gazetecilik, hukuk, adalet dersi vermeye kalkmaları yüzünden utanmazlıklarını da yüzlerine vurmak gerekiyor.

Gerçi defalarca yüzlerine vurduk da değişen ne oldu.

Bildiklerini okuyorlar, bildiklerini yazıyorlar.

Utanıyorlar mı, yüzleri kızarıyor mu?

Hiç şahit olamadık…

Daha önce defalarca örnekleriyle yazdım ama nafile…

          Geçtiğimiz günlerde “Eleştirileri haklı çıkaran fotoğraflar” başlıklı bir haber yayınlayarak yine şişirme, yine hayal dünyalarını süsleyen bir haber yayınladılar.

          Oda Tv’nin yayınladığı haberin içeriğine konu edilen ise 21. Dönemde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili olarak görev yapan ve yakalandığı bir hastalık sonucu hayatını kaybeden merhum Mehmet Pak’ın oğlu Çağrı Can Pak’ın avukatlık stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını alma sevincini ve gururunu MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ile paylaşması ve o ana ait fotoğrafları “Avukatlık Mesleği cübbemi bugünleri görmemi sağlayan Liderimden giydim. Yolunuza canım feda...” cümleleriyle paylaşması olmuştur.

          Oda Tv, o fotoğrafları ve o sözü “Türkiye’de kamuoyunun günlerce tartıştığı, eylemlere ve gözaltılara neden olan çoklu baro düzenlemesi hayata geçmeye başladı. Avukatlığın siyasallaşacağı eleştirilerine neden olan düzenlemede yaşanan son gelişmeler bu durumu haklı çıkarttı. Avukat Çağrı Can Pak, sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda avukatlık cübbesini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ellerinden giydi” şeklinde haberleştirdi.

          Oysa Çağrı Can Pak kardeşimizin hem o fotoğraflarının, hem o sözünün anlamı çok farklıydı… Şifresini ancak “Vefa” kelimesini yaşayanlar-yaşatanlar bilir.

          Çünkü Çağrı Can Pak kardeşimiz MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “manevi evlat” olarak gördüğü birisidir. Sayın Devlet Bahçeli babasının vefatından sonra Çağrı Can Pak kardeşimizin her şeyiyle yakından ilgilenmiştir. Zaten onun “bugünleri görmemi sağlayan Liderimden” cümlesi işte bu yaşanan vefanın sıcak ifadesi ve yansımasıdır.

          Oda Tv, CHP ve HDP’nin güdümündeki ve terör örgütlerinin sesi olmuş baroları korumak ve savunmak adına içinde “maneviyat ve vefa” olan konuları kendine malzeme yapma kurnazlığı göstermektedir.

          Çağrı Can Pak isimli kardeşimiz, okul hayatı başta olmak üzere her şeyiyle yakından ilgilenmiş, babasızlıkta kendine “manevi baba” olmuş lideriyle avukat olma sevincini paylaşmış Oda Tv’de buradan “Avukatlığın siyasallaşacağı” fitnesini üretiyor ve bu fitnenin yayıcısı oluyor.

          Oysa “Avukatlığın siyasallaşacağından” dem vuran Oda Tv, terör örgütü DHKP-C’nin talimatıyla ölüm orucunda hayatını kaybetmiş avukat Ebru Timtik için adeta kendini parçalamış ve aylarca DHKP-C’nin propagandalarını yapmıştı. Öyle ki, DHKP-C’li bu avukat şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesinde işbirlikçi idi, Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya destek vermek için eylem yapan idi, DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu teröristle birlikte özel yapılmış, gizli odalarda yakalan idi ve örgütsel faaliyetler olmak üzere 7 ayrı değişik suça karışmış biriydi. Oda Tv savunduğu malum barolar gibi DHKP-C’li bu sözde avukatlara sahip çıkıyor ama bir genç avukat, arasında manevi bağ bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli ile avukat olma sevincini, vefanın ortak paydasını paylaşınca “Avukatlık siyasallaşıyormuş”…

          Bak sen… Avukatlığın PKK’laşması, avukatlığın DHKP-C’leşmesi, avukatlığın teröristleşmesi Oda Tv için bir şey ifade etmiyor hatta onları her türlü propagandayla destekliyorlar ama avukat olma sevincini “bugünleri görmemi sağlayan” ifadesiyle MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ile paylaşınca hukuk sistemi büyük yara alıyormuş… Oda Tv’nin haber karakteri işte böyle… Oda Tv’nin her olaya yaklaşımı işte böyledir.

          Oda Tv, CHP ve yancıları adına “Toplumu değiştirmek, aptallaştırmak ve kontrol etmek için kullanılan bir silah” olmayı tercih etmiştir.

          CHP ve yancılarını eleştirdiğimiz yazıları bile dönüştürerek başka bir hale sokarak haberleştiren Oda Tv’den beklenen zaten budur. Oda Tv’nin değişmesi ve değiştirilmesi asla düşünülemez. Çünkü tedavi kabul etmeyen, iflah olmayan bir takıntı ve saplantı içindedir.

          Oda Tv, evlatları anasız-babasız bırakan terör örgütlerini destekleyen, onlarla ittifak yapan siyasilere ve barolara hizmet ettiği için, babasız büyüyen bir gencin avukatlık sevincini kendisine “manevi babalık” yapan liderle paylaşmasının duygusallığını elbette idrak edemez.

          “Manevi evlat ve baba” ilişkisinden, “vefadan” başka başka sonuçlar çıkaran Oda Tv’nin odaları yönlendirme haberlerle doludur. Bu yüzden ihanete doğru yönlendirmeler karşısında Türk milleti bu tür medya şeytanlarına dikkat etmelidir.

          Çağrı Can Pak kardeşimiz vatana, millete hizmet eden iyi bir hukukçu olacaktır. Fakat “CHP ve yancılarının yolu açılsın” diye sürekli yönlendirme haber üreten Oda Tv’de sürekli rezil olmaya mahkûm olacaktır.