Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Biliyorsunuz terörist Demirtaş’ın özgürlüğünü düşünmek CHP başta olmak üzere diğer ortaklarının adeta kırmızı çizgisi durumundadır.  Kimi kucaklaşmak, kimi kahvaltı yapmak için onu bekliyor. Terörist Demirtaş’ın özgürlüğü konusunda en ateşli söylemlerde bulunan Kandilist CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kadrosudur. PKK’lı Demirtaş’a sahip çıkmayan CHP’li neredeyse yok gibidir. Demirtaş’a sahip çıkmak CHP’nin en önemli parti politikası haline gelmiştir.

Van'ın Edremit ilçesindeki otelde CHP'li belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen "Belediye Başkanları Çalıştayı"nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. “ cümlelerini yine kurdu. Kemal Kılıçdaroğlu bu cümleleri kurmadığı gün sağlık problemi yaşıyor sanıyoruz. Çünkü bu söylemlerini rutin haline getirdi.

O yüzden Kemal Kılıçdaroğlu’na kimse şaşırmadı, sözleri de fazla gündem olmadı. Ama toplantı için gittiği Van’da esnaf ziyaretinde bulunan Mansur Yavaş’a bir embesilin "Bizi bu dertten kurtarın. Selahattin Demirtaş’ı da istiyoruz" demesi karşısında Mansur Yavaş’ın verdiği "İnşallah" yanıtı daha çok gündem oldu. Bu diyalog hem iktidar hem de muhalefet medyasının tamamında haber oldu. Fakat ilerleyen saatlerde sanki bir el dokunmuş gibi CHP medyasından kimi paylaştığı bu haberi sildi, kimi haberi sulandırdı, kimi de yaşanan diyalogu değiştirerek haberleştirdi. Belli ki reklam pastasıyla elde tutulan CHP medyasına ABB dokunmuştur.

Zaten (ABB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Gültekin’in sonradan yaptığı “Özellikle "Selahattin Demirtaş'ı istiyoruz" sözüne bu yanıtın verildiği şeklindeki manipülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” açıklaması bu müdahalenin kim tarafından yapıldığını göstermektedir.

Bu bir çapsızlık ve Türk milletiyle dalga geçme halidir.

Senin Genel Başkanın tüm CHP’li Belediye Başkanları huzurunda “Selahattin Demirtaş'ın, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız. “ diyecek. Mansur Yavaş ve tüm CHP’li Belediye Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu sözünden dolayı alkışlayacak, sonra ABB Basın Koordinatörü Volkan Gültekin  “Manipülatif haberler gerçeği yansıtmamaktadır.” açıklaması yapacak. Şaka gibi…

ABB Basın Koordinatörü ayrıca “Selahattin Demirtaş konusunun muhatabı ABB Başkanı Mansur Yavaş değil, mahkemelerdir.” demiş… Kime bu söz? Her gün “Demirtaş serbest bırakılsın” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na mı? Mahkemeler onu PKK’lı bir terörist olduğu için hapiste tutmuyor mu?

PKK’ya yardım ve yataklıktan dolayı hüküm giymedi mi?

Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri karşısında onu alkışlamak yerine niçin “PKK’lı bir teröristi savunmak CHP’nin işi mi?” diye tepkisini gösteremedi?

“Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyene inşallah demedim ama serbest ‘bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız’ diyen Genel Başkanımızı alkışladım”

Bu mu yani savunmanız?

Bu nasıl bir zekâ?

Bu nasıl bir mantık?

“Ajans izin verirse HDP ile görüşürüm” diyen, PKK ve MLKP gibi terör örgütlerinin kurucularına sahip çıkan Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkan Mansur Yavaş terörist Demirtaş’a sahip çıkmış buna mı şaşıracağız?

HDP’nin oylarıyla seçim kazanmış Mansur Yavaş PKK’ya “Höt” diyemez. Bir kere buna Kandilist partisi CHP izin vermez. Hadi buyursun “Demirtaş terörist” desin tüm Türkiye duysun. Komutan Engin Alan MHP’ye geldi diye MHP’den istifa eden Mansur Yavaş Demirtaş için “İnşallah” diyor. Yazık…

Editör: Haber Merkezi