HABER:MEHMET ARKAN

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi(MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki dere temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Saruhanlı ilçesine bağlı Develi Mahallesi’nde başlatılan 2 kilometrelik dere temizlik çalışması tamamlandı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü ve yetkili personel ile çalışma yapılan bölgeyi inceledi. Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik’e incelemelerinde eşlik eden Develi Mahalle Muhtarı Hüseyin Özsavran, “MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik’in mahallemize gelerek yapılan çalışma sonrası incelemede bulunması bizleri memnun etti. MASKİ ekipleri her zaman ilgileniyor. Çalışmalardan memnunum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

DAHA TEMİZ BİR MANİSA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yaşam sürmelerini sağlayabilmek adına yoğun bir çaba harcıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımızın ilimiz genelinde yürüttüğü dere ıslah ve temizlik faaliyetleri de bu noktada gerçekten büyük önem taşıyor. Her türlü taşkın tehlikesinin henüz meydana gelmeden önlenmesi ve olası zararın minimuma indirilmesi asıl amacımızdır. Daha temiz bir Manisa için 17 ilçemizin tamamında bu yöndeki çalışmalarımızı aralıksız şekilde sürdüreceğiz” dedi.

GÖRDESİN GELECEĞİ KONUŞULDU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve meclis üyelerini makamında ağırladı. Ziyarette, Gördes’in geleceğine yönelik plan ve projeler masaya yatırıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve belediye meclis üyeleri makamında ziyarette bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, AK Parti Gördes İlçe Başkanı Rıza Dilcan, MHP Gördes İlçe Başkanı Abdurrazik Yonat da ziyarette yer aldı. Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, ziyaretlerinde Başkan Ergün’e Gördes’e özgü hediyeler takdim etti. Yapılan ziyarette, ilçeye yapılacak olan yatırımlar ve projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Ergün, Gördes’in de diğer ilçeler gibi yatırım ve projelerden yararlanacağını kaydetti.

 İNANÇ TURİZMİNİN GÖZ BEBEĞİNE BÜYÜKŞEHİR DOKUNUŞU

 Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula’da yürütülen Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevre ve Meydan Düzenleme projesinde inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı proje, kısa süre içerisinde Kula’da inanç turizminin hizmetine sunulması hedefleniyor.

Kula’nın turizm potansiyelini ön plana çıkarmak amacıyla ciddi ve kararlı adımlar atan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde başlattığı çevre ve meydan düzenlemesi çalışmalarında sona gelindi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay ile birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Mevcut projede inşaat çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Aydınlatma direklerinin montajı yapıldı. Enerji iletimi yapılacak. Kısa süre içerisinde tamamlanacak olan inşaat çalışmalarının ardından peyzaj uygulaması yapılacak” dedi.

 MODERN BİR PROJE HAYATA GEÇİRİYORUZ

 Projenin detayları hakkında da bilgi veren Öztozlu, “Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi’nde 37 bin 500 metrekare alan üzerinde modern bir proje hayata geçiriyoruz. Tabduk Emre ve Yunus Emre türbesini ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve Kadir Gecesi’nde ziyaretçilerin abdest alma mekanları, kurban kesim yerleri, kafe ve yemek pişirme alanları ile çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir düzenleme oluyor” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi