HABER: MEHMET ARKAN

Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş da hizmetten yararlanan vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Akbaş, 2016 yılından bugüne kadar 48 bin 178 işlemi başarıyla yerine getirdiklerini ifade ederek, 65 yaş üstü, engelli ve şehit yakınları ile gazilerin abonelik işlemlerini kolaylıkla yapabilmesi için evlerine kadar hizmet götürdüklerini söyledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı her hizmetle Manisalıların yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Abone İşleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Yalnız Değilsiniz’ Projesi bin 581 kişiye ulaştı. Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş da proje kapsamında hizmet alan vatandaşların evlerine konuk oldu. Akbaş, ziyaretlerinde vatandaşlar ile sohbet ederek, talep, istek ve şikayetlerini dinledi. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Nursel Pazarcık isimli vatandaş ile bir araya gelindi. Pazarcık, MASKİ’nin Yalnız Değilsiniz Projesinden çok memnun olduğunu belirterek, yapılan hizmet için teşekkür etti.

HİÇ SUSUZ BIRAKMADILAR 

Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş’ın ikinci durağı Nejdet ve Yıldız Yurtözveri çiftinin evi oldu. Yurtözveri çifti de evden dışarı çıkmakta çok zorlandıklarını ifade ederek, sunulan hizmetin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Yurtözveri, “Arkadaşlar su işini yapıyorlar. O kadar hora geçiyor ki hastam olduğu için. Suya çok ihtiyaç duyuyoruz. Hiç susuz kalmadık. Allah razı olsun” dedi. 

PROJEDEN FAYDALANMAK ÇOK KOLAY

MASKİ Genel Müdürlüğü, ‘Yalnız Değilsiniz Projesi ile yaşlı, kimsesiz, engelli, şehit yakını, gazi ve çalışma saatleri nedeniyle hizmet binalarına gelemeyen vatandaşın işlemlerini yapıyor. Aboneler isterlerse MASKİ ile ilgili işlemlerini yapmak için evlerinden özel araçla alınarak hizmet binasına da getiriliyor. Sosyal sorumluluk projesinden, Alo 185 Çözüm Merkezi ya da 444 99 45 numaraları aranarak veya www.manisasu.gov.tr sitesinden kayıt yaptırılarak kolaylıkla faydalanabiliyor. 

HEDEF TÜM İLÇELERE AYNI HİZMETİ SUNMAK

Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Yalnız Değilsiniz Projesinin çok önemli bir misyona sahip olduğunu belirterek, “Yalnız Değilsiniz Projesi kapsamında bazı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettik. Daire Başkanlığı olarak MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde 2016 yılında başlattığımız ‘Yalnız Değilsiniz’ Projemizde 48 bin 178 hizmeti başarıyla yerine getirdik.

Bugün itibarıyla bin 581 vatandaşımıza evlerine kadar hizmet vermekteyiz. Projemiz ile hemşerilerimiz tüm abonelik işlemlerini, abonelik açma ve kapama, faturaların tahsilatı, elektronik kartlı sayaçlara su yüklenmesini yapabiliyor. Buradaki amacımız özellikle 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan işlemlerini yapmak. Bunun sonucunda ekiplerimiz vatandaşlarımızı evlerinde bizzat ziyaret ederek, gerekli iş ve işlemleri yerine getiriyor. Bunun için herhangi bir ek ücret de alınmıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde hayata geçirilen ‘Yalnız Değilsiniz’ Projemizde hedefimiz tüm ilçelerimize aynı hizmeti sunmak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi