"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz” şeklinde bir Hadis-i Şerif vardır. CHP’li Mansur Yavaş’ın siyasetteki acizliklerini ve CHP’deki mahsurlu halini görünce aklıma hep bu Hadis-i Şerif gelir.

          MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye 12 Eylül 2010 referandum dönemi FETÖ’cülerin gazıyla bir mektup yazmış ve o mektupta MHP’ye “Ülkemizde milliyetçilikle muhafazakârlığın iç içe olduğunu bilmeyen, bunların etle tırnak gibi olduğunu algılayamayan, içinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP’yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız” sözleriyle akıl veriyor ve iftira atıyordu.

Şimdi geldiği noktada ne mi yapıyor?

          Koltuk ve makam için katıldığı CHP’de İslam’la her türlü dalga geçen, ateist olduğunu açıkça söyleyen Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkıyor.

          Mansur Yavaş daha önce de Kuran- ı Kerim’i “Çağlar ötesinden ses” diye küçümsemeye çalışan Ankara Baro Başkanı Av. R. Erinç Sağkan TBB Başkanı seçildiğinde de onunla beraber fotosunu koyup ilk kutlayan kişi olmuştu.

“Maneviyatsız CHP’yi” çok sevdi Mansur Yavaş…

          Teröristlerle, terör örgütleriyle yol yürüyen CHP’ye ses çıkarmıyor. CHP’nin İslam düşmanlıklarına ses çıkarmıyor. Bazı şeref yoksunları da onun içine düştüğü bu rezil hali çok iyi bildiği için… Ona “CHP’li Mansur Yavaş” diye değil, hala “Eski MHP’li-Ülkücü” kimliği üzerinden sıfat vererek destek oluyor. Asıl şerefsiz, haysiyetsiz olan bu tiplerdir.

          Oysa Mansur Yavaş 2013 yılında CHP’ye geçip aday olduğunda “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan tüm tartışmalar bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışarak Ankara’yı kazanacağız” cümlelerini kurarak geçmişte kullandığı tüm kimlikleri atmıştı. Zaten geçmişi de hep çizgi kırıklıklarıyla doluydu. BBP, ANAP siyaseti sicilinde mevcuttur.

          Canan Kaftancıoğlu’nun cezası Yargıtay tarafından onanınca CHP’liler sahip çıkmak için harekete geçti. Kemal Kılıçdaroğlu “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” çağrısında bulunmuş, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları da Canan Kaftancıoğlu’na destek twitleri atmışlardı. O saatlerde Mansur Yavaş’tan henüz tık yoktu. Ama destek twiti atacağını adım gibi biliyordum.

          Ben de “Hadi Mansur Yavaş, İstanbul, İzmir ve diğer CHP Belediye Başkanları gibi sen de Türk-İslam düşmanı Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkabilirsin. Nasıl ki, ‘Ajans izin verirse HDP ile görüşürüm’ dedin. Şimdi de ajanstan izin mi bekliyorsun?” şeklinde bir paylaşım yaptım.

          Benden 1 saat sonra da Nagehan Alçı “CHP’li Mansur Yavaş’a sesleniyorum. Canan Kaftancıoğlu siyasi yasak aldı ve bu gece hapse giriyor. Bu hukuk cinayetine karşı da sessiz mi kalacaksınız Mansur Bey? Osman Kavala’ya yapılanlara 5 senedir sustunuz. Kaftancıoğlu hapse girmek üzere. Yine mi susacaksınız Sayın Yavaş?” çağrısında bulundu. Ben Nagehan Alçı’nın bu çağrısını görünce, onun bu twiti alıntılayıp üzerine “Nagehan rol kapma... Zaten CHP’den kendisini twit atması için aradılar” yazdım.

          CHP’deki mahsur Mansur Yavaş, benim twitimden 3 saat sonra Canan Kaftancıoğlu’na destek mesajını “Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır. Sn. @Canan_ Kaftanci’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir” şeklinde paylaştı. Yani meselenin Nagehan Alçı’nın çağrısıyla alakası yok… Mansur Yavaş zaten Canan Kaftancıoğlu’na sahip çıkmak zorundadır. Siz hiç Mansur Yavaş’tan CHP’nin Türk-İslam düşmanlıklarıyla ilgili bir rahatsızlığını yansıttığını, tepki gösterdiğini duydunuz mu, gördünüz mü?

          Mansur Yavaş’ın en traji-komik hali de ateist olduğunu defalarca ifade etmiş Canan Kaftancıoğlu’na Hadis-i Şerif’li mesajla destek vermesi olmuştur.

          Gaziantep’te açılacak olan ‘Türkiye’nin en büyük camisi’ fotoğrafına “Bu büyüklük takıntısının altında; Milletçe bir türlü üstesinden gelemediğimiz” ‘penis büyüklüğü’ sendromu olabilir mi? mesajını yayınlayan...

          “Sokaktan kaldırsınlar cenazelerimizi be Ahmet. Yıllarca dinsiz yaşa, sonra git dini ritüellere boğul. (bu da benim vasiyet)” diyerek ateistliğini açığa vuran.

“Tanrı parçacığı bulunmuş, sıra Tanrı’da” diyerek dalga geçen.

          “Çağım’ın yarın din sınavı varmış. Ablası soruyor. Muhammed nerede doğmuş. Yanıt: Çin” diye dalga geçen Canan Kaftancıoğlu Mansur Yavaş’ın yoldaşı olmuş durumdadır.

          Söylesene CHP’de mahsur kalan Mansur Yavaş, “Maneviyatsız CHP” diye bahsettiğin CHP buydu değil mi?

Canan Kaftancıoğlu gibi ateist birine sahip çıkacak kadar niye düştün?

Bu makam, para, koltuk sevdası için daha başka hangi rezilliklere imza atacaktın?

          Canan Kaftancıoğlu’nun o kadar rezil eylem ve söylemlerinden dolayı aldığı cezaya tepki gösteriyorsun da sen niye bizim hakaret olmayan yazılarımıza dava açıyorsun?

Üç kere kazandığım davaya üç kere itirazı niye ettin?

          Canan Kaftancıoğlu gibi her terör örgütüne kuyruk sallasak, Atatürk düşmanı olsak, Domuz eti yesek, Ermeni lobisine çalışsak, terörist Demirtaş ile kadeh tokuştursak, İslam’la dalga geçsek bize o zaman mı toleranslı olacaksın?

          Gerçi sana kızmıyorum. Sen yıllardır, hayatında hiçbir mücadelesi olmadan hep “Yolunda A.Ş” olan bir adamsın. Sen bunun için her şeyi yaparsın. Senin için hiçbir ideoloji, fikir önemli değildir. Ama senin MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye yazdığın o mektubun peşini asla bırakmayacağım. Bir gün o mektup için özür dileyeceksin. Kurtuluşun yok. Ama seni Cumhurbaşkanı adayı gösterirlerse inan asıl eğlencemiz o zaman başlayacak…

Şimdilik ateist Canan’la sana mutluluklar diliyoruz.