Takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na karşı sergilediği hareket sonrası kırmızı kart görüp sahadan maçtan atılan Galatasaraylı Marcao hakkında karar açıklandı. PDFK'ya sev oyuncu uzun süre sahalardan uzak kalacak. Olayın geçmişini detaylı bilmeyen tarartarlar ise Marcao'nun kaç maçlık ceza aldığını merak ediyor.

MARCAO KAÇ MAÇ CEZA ALDI?

Giresunspor maçında Kerem Aktürkoğlu'na saldıran Marcao'nun cezası belli oldu.
PFDK cezaları açıkladı, Marcao'ya 8 maç men cezası verildi.

İşte ilgili bölüm: "GALATASARAY A.Ş. sporcusu MARCOS DO NASCIMENTO TEIXEIRA'nın, 16.08.2021 tarihinde oynanan GZT GİRESUNSPOR-GALATASARAY A.Ş. Süper Lig müsabakasında, takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 8 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 21.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

 MARCAO NEDEN CEZA ALDI?

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Giresunspor-Galatasaray maçında saha karışmış ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir an yaşanmıştı. Maçta takım arkadaşının 'sus' işaretine sinirlenen Marcao, Kerem Aktürkoğlu'na önce kafa ile saldırmış ardından yumruk atmıştı.

MARCAO KEREM AKTÜRKOĞLU'NA NEDEN SALDIRDI?

Giresunspor-Galatasaray maçının 62. dakikasında futbol tarihine geçecek bir olay yaşandı. Galatasaraylı Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na bir pozisyon sonrası önce kafa ardından yumruk attı. Hakem, Erkan Özdamar, olayların yatışmasının ardından Marcao'yu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Marcao, Kerem'e attığı yumruk sonrası kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Kerem de Fatih Terim tarafından yedek kulübesine alındı. Hocasına yaşananları anlatan genç yıldız, "Sus dedim kafa atıyor hocam" diyerek isyan etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marcao'nun vurduğu Kerem Aktürkoğlu'nu oyundan çıktıktan sonra teselli etti. Bu sırada Giresunspor taraftarları, Marcao'ya tepki gösterdi, Kerem Aktürkoğlu lehine tezahüratlar yaptı.


Fatih Terim, Marcao'yla yaşadığı olayların ardından Kerem Aktürkoğlu'na destek oldu.

MARCAO ÖZÜR DİLEDİ

Galatasaray'dan kadro dışı ve para cezası alacak olan Brezilyalı savunma oyuncusu dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile özür diledi.

İŞTE MARCAO'NUN SÖZLER

'Herkese merhaba. Dün akşam maçta gördüklerinizi kolay kolay unutamayacağınızı ve bu yüzden beni affedemeyecek Galatasaraylılar olduğunu biliyorum. Biliyorum diyorum çünkü Galatasaray'ı ve bu taraftarı iyi tanıyorum. Asıl acısını çektiğim; kırmızı kart, maç oynayamama veya idari cezalardan çok bugüne kadar büyük bir aşkla hizmet verdiğim bu camiada yönetilmesi zor bu duyguyu yaşamak ve yaşatmak. Bu, çok ağrıma gidiyor çünkü ben Galatasaray'a gelene kadar tahmin ettiğinizden daha zor durumda olan bir gençtim. Eğer beni sahiplenip bana emek vermeseydiniz kaybolabilirdim. Kaybolmama izin vermeyenleri hayal kırıklığına uğratmak da canımı acıtıyor.

'KEREM'İN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLERİM'

Futbolun mahremiyeti içinde pek çok şey yaşar, çoğunu kendi içimizde çözeriz. Maalesef dün gece böyle olmadı. Haklı olduğumu düşündüğüm bir durumda öfkeme yenik düştüm. Sizler gibi ben de bir insanım. İnsana dair tüm duyguları aynı anda yaşayıp iyi bir örnek oluşturamadım. Öncelikle Kerem'in anne ve babasından özür diliyorum. Kardeşim Kerem'den çok çok özür diliyorum. Bana güvenen, beni geliştiren başta Fatih hocam olmak üzere tüm hocalarımdan, başkanımızdan, yönetimimizden, camiamızdan ve taraftarımızdan özür diliyorum. Benden vazgeçmenizi anlayabilirim, hakkımda verilecek tüm kararlara saygı duyuyorum. Ancak sizden bir isteğim var; bu konunun bedelini ben ödemeliyim, eşim ve çocuklarım değil çünkü onlar da bunu hak etmiyor.

Editör: Haber Merkezi