Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kararlar açıklandı. Açıklanan yeni kararlarla birlikte market çalışma saatleri merak ediliyor. Koronavirüs ile mücadele kapsamından alınan kararlar, bugünden itibaren hayata geçirildi. 1 Haziran sonrası marketler hafta içi ve hafta sonu kaçta açılacak? cevabı haberimizde.

MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile market çalışma saatleri de belli oldu.

Market çalışma saatleri

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

Diğer günlerde ise marketler 20.00'a kadar açık olacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için)açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

ONLINE ALIŞVERİŞTE NASIL OLACAK?

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

 

Editör: Haber Merkezi