Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler devam ediyor. Salgında vaka sayısı azalsa da bir takım önlemler ve yasaklar sürüyor. Marketler de tedbirler çerçevesinde çalışma saatlerini belirliyor. Bu kapsamda sabah market alışveri yapacak birçok kişi marketlerin ne zaman açılacağını kontrol ediyor. Peki, Marketler ne zaman açılıyor? A101, BİM, ŞOK, Migros çalışma saatleri (18 Haziran Cuma)...

MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile birlikte marketlerin çalışma saatleri de belli oldu.

Salgın nedeniyle tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

Diğer günlerde ise marketler 9'da açılıp 21.00'de kapanacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için)açık olacaktır. Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

ONLINE ALIŞVERİŞTE NASIL OLACAK?

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

CUMARTESİ GÜNÜ MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Yeni düzenlemeye göre sokağa çıkma yasağı olmayan günlerde kısıtlama saat 22.00'de başlayacak. Kısıtlama olmayan günlerde (Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma-Cumartesi) marketler saat 09.00 - 21.00 saatleri arasında açık olacak.

PAZAR GÜNÜ MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Pazar günlerinde; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir.

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00 - 24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi