Koronavirüs önlemleri kapsamında marketlerin çalışma saatleri ile birlikte, içeride bulunan müşteri sayısının kontrolü ve maskesiz markete girememe gibi pek çok alanda değişiklikler meydana geldi. Bununla birlikte bir mağduriyetin yaşanmaması için sokağa çıkma yasağının bulunduğu günlerde marketlerin belirli saat aralıklarında çalışmasına imkan tanındı. Peki, BİM A101 ŞOK Carrefour Migros gibi zincir marketler ve yerel marketler saat kaçta açılıp saat kaçta kapanıyor?

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR KAPANIYOR?

İçişleri Bakanlığı’ndan gönderilen genelgeye göre, il ve ilçelerde bütün marketler sabah saat 09.00’da açılırken akşam saat 21.00’de kapanacak. Market içinde bulunan en fazla müşteri sayısı, idari bürolar ve depolar hariç olmak üzere müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olacak.

MARKETLERDE KİŞİ SAYISINA KISITLAMA 

Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek.
İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler alınacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.
Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak, market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacak.

MARKETLERDE MASKE ZORUNLU MU?

Pazar yerleri ve marketler gibi toplu halde bulunulan tüm alanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi.

Editör: Haber Merkezi