Marmara Denizi'ni saran ve büyük endişe yaratan deniz salyası (müsilaj) ile mücadele devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan seferberlik ile felaketin büyümeden bitirilmesi hedefleniyor.

YÜZDE 99'U SUDAN OLUŞUYOR
Deniz salyası temizliği devam ederken, ne olduğuna dair araştırmalar yapılıyor. Çalışmalar sürdürülürken, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar konuyla ilgili bir video yayınladı. Birpınar, müsilajın laboratuvar ortamında yüzde 99'unun su olan bir salgı olduğunun görüldüğünü açıkladı.


"SUYU FİLTREDEN GEÇİRMEK SURETİYLE AYIRMAK GÜÇ"
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Müsilaja daha yakından bakalım. Yüzde 99'u su olan bir salgı. Ancak suyu bir filtreden geçirmek suretiyle ayırmak oldukça güç. Laboratuvar ortamında yapılan analizde de bu net bir şekilde görülüyor. Peki müsilajı topladık sudan nasıl arındıracağız? Şimdi de bir koagülant ilave ediyoruz müsilaja. Suyun ne kadar kolay ayrıldığını görüyorsunuz. Ve işte müsilaj" ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Haber Merkezi