Normalleşme süreci kapsamında pek çok yeni önlem ve uygulama hayatımıza girerken, salgının yoğun olduğu bölgelerde yaşan vatandaşları sokağa maskesiz çıkmaları yasakladı. İlk etapta 29 il için ilan edilen maskesiz sokağa çıkma yasağı, İzmir’in de elenmesiyle 30’u buldu. Peki, maske takma zorunluluğu hangi illerde var? Nerelerde maske takmak zorunlu? İşte ayrıntılar…

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınacak en etkili önlemlerin arasında, sosyal mesafe kuralına uymakla birlikte, maske takmak geliyor. Üç saate bir değiştirilen maskeler, potansiyel bir kişinin hem hastalığı yaymasını engelliyor, hem de sağlıklı kişinin virüsü nefes yoluyla almasını engelliyor.

Koruyuculuğu bu denli önemli olan maske kullanımı alınan karar ile Türkiye’de 30 ilde zorunlu kılındı, vatandaşlar maske takmadan sokağa çıkamayacaklar.

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında, Adıyaman, Şanlıurfa, Aydın, Afyonkarahisar, Bartın, Balıkesir, Düzce, Denizli, Muğla, Kastamonu, Rize, Uşak, Kayseri, Karabük, Siirt, Sakarya, Kırıkkale, Tunceli, Isparta, Kırklareli, Konya, Burdur, Gaziantep, Kahramanmaraş, Bolu, Gümüşhane, Eskişehir, İzmir, Amasya ve Kocaeli’de maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

İZMİR'DE İL GENELİNDE YASAK UYGULANACAK

İzmir'de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla il geneli ve 30 ilçede maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

İzmir Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklamada, tüm ilçelerde sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, amacıyla daha önce alınmış kararlara ilave olarak bazı cadde ve alanlarda ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi ve bez maske kullanımının zorunlu hale getirildiği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi