13 Ağustos Perşembe akşamı yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasında, yarışmacılar ilk turda vişneli köfte yaparken, ikinci turda yarışmacılardan mısır üzerine yaratıcı bir tabak yapılması istendi. Eray Aksungur her iki tabakta da başarılı olarak MasterChef Türkiye ana kadrosuna girmeye hak kazandı. Haberimizde, Eray aksungur hakkında merak edilenleri ve biyografisini okurlarımız için hazırladık…

MASTERCHEF ERAY AKSUNGUR KİMDİR? İŞTE, MESLEĞİ VE HAYATI

Eray Aksungur 1997 Bolu merkez doğumlu. İlk ve ortaokulu Sakarya ilköğretim okulunda okudu.
Lisede aşçılığı tercih ederek büyük hayallerle Mengen Aşçılık Lisesi’ne gitti ve burada aldığı profesyonel eğitimin ardından Mengen Yüksek Okulu aşçılık programında geçti ve buradan mezun oldu.
Lise ve Üniversitede aldığı başarılı eğitimlerinin sonucunda olarak Bolu, Antalya, Bodrum ve İstanbul’da birçok yerde aşçılık yaptı.
Şu anda İstanbul’da bir firmada baş şef olarak çalışma hayatına devam ediyor.

Aslında Eray Aksungur ekranlara çok da yabancı bir isim değil.
Daha önce Show TV’de yayınlanan ve Danilo Zanna’nın da jüri olduğu Lezzet Akademisi yarışmasına da katıldı ve finale kadar çıktı.

Ancak hayatı boyunca hep ikinci olduğunu bu yüzden MasterChef’te birinci olarak bu kısır döngüyü yıkmak istediğini yarışma boyunca dile getirdi.
Yemek yaparken ki bakış açısıyla, hızı ve pratik zekası ile hem şeflerin hem de izleyicinin takdirini şimdiden kazanmayı başardı.

Yemek yapmak kendisi için sadece bir tutku değil aynı zamanda yaptığı yemekleri yemeyi de çok seviyor.
Yakın çevresindeki lakabı Çakır olan Eray Aksungur kendini en çok balık konusunda başarılı görüyormuş. .

Baklavacı Güllüoğlunda da çalışmış ve çok yetenekli bir aşçı olmasına rağmen zor günlerde geçirmiş.
İstanbul’a sadece bir sırt çantası ile gelmiş ve tanıdığı kimse olmadığı için ilk gece Küçükyalı’da bir balıkçı teknesinde yatmış.
Bazı günler günü birlik Bolu’dan İstanbul’a gidip gelmiş.

 

Editör: Haber Merkezi