Masterchef Türkiye 2021'de başarılı bir performans gösteren Safanur Bol, bu hafta kırmızı takımın kaptanı oldu. Girdiği birçok yarışmayı kazanan  Safanur'un hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Bu kapsamsa MasterChef Safanur Bol kimdir, nereli, kaç yaşında? sorularına yanıt aranıyor. MasterChef yarışmasında 16 kişilik ana kadroya giren yarışmacı hakkındaki detaylar haberde.

MASTERCHEF SAFANUR KİMDİR? SAFANUR BOL NERELİ?

MasterChef yarışmasında 16 yarışmacı içinde yer alan Safanur Bol, 23 yaşında ve çıkardığı tabaklarla adından söz ettiriyor. Safanur Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde eğitim almıştır.

Bol, 19 Ağustos 1998 yılında Bursa Gemlik'te doğdu ve 23 yaşında. Kendisinden büyük 2 kardeşinin daha olan yarışmacı, liseye kadar olan eğitimini Bursa'da tamamlamıştır. İzmir'de tam burslu üniversite kazanan MasterChef Safanur, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur.

6 yıldır İzmir'de hayatını devam ettiren Safanur ayrıca Ege Üniversitesi'nde Agroekoloji ve Sürdürülebilir Tarım üzerine Yüksek Lisans yapmaktadır. Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Michelin yıldızlı La Mere Brazier'de stajyer olarak çalışan isim hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok restoranda çalışmıştır. Safanur Bol şu an, İzmir'de bir pastanenin şefi olarak kariyerini sürdürmektedir.

Safanur'un Instagram hesabı:

https://www.instagram.com/safanurbol/?hl=tr

Editör: Haber Merkezi