MasterChef’te Milhan Erdem yaptığı yemeklerin ardından dansı ile de izleyenlerin ilgisini çekti. MasterChef Türkiye 2021 ana kadrosunda yer alan yarışmacı Milhan Erdem eleme adayı oldu. Usta sanatçı İbrahim Tatlıses'in Nankör Kedi şarkısında Milhan Erdem dans etmiş ve izleyenleri güldürmüştü. Peki Milhan Erdem kimdir, kaç yaşında nereli? 

MASTERCHEF MİLHAN ERDEM KİMDİR?

Milhan Erdem, 2001 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. 20 yaşındaki genç isim, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Ancak kariyer hayatı nedeniyle İstanbul’a taşındı ve yaşamını İstanbul’da devam ettiriyor.

Milhan Erdem

Genç yaşına ragmen önemli başarılara imza atmış bir isim olan Milhan Erdem, doğup büyüdüğü topraklarda eğitim hayatına başladı. İlerleyen yıllarda yine Kütahya’da bulunan Yoncalı Otelcilik ve Turizm Lisesi’nden mezun oldu. Erdem’in asıl hikayesi ise bu mezuniyetten sonra başladı.

Hem ulusal hem de uluslararası birçok yarışmaya katılan Milhan Erdem, katıldığı tüm bu yarışmalarda dereceler elde etti. Çünkü yemek yapmaya ve aşçılık mesleğine aşıktı. Bu aşkla ‘Yılın Altın Genç Şefi’ ödülünü bile almaya hak kazandı. Takvim yaprakları 2019’u gösteriyordu. Antalya EXPO’daki yarışmaya katılmaya karar verdi Erdem. Tüm hazırlıklarını yaptıktan sonra katıldığı yarışmada ‘Yılın Altın Genç Şefi’ ödülüne layık görüldü. Bir altın madalya kupa alarak lise hayatının jübile yarışmasını yaptığını söyleyen MasterChef Türkiye Milhan Erdem’in gerçek meslek hayatı da bu tarihten sonra başladı.

Genç yaşında Antalya, Marmaris ve Almanya’da stajlarını tamamladı ve hayallerinden bir an olsun vazgeçmedi. Bu hayaller onu Kırgızistan’a kadar götürdü. Davetli aşçı olarak gittiği Kırgızistan’da halka, Türk mutfağının eşsiz yemeklerini tanıtma fırsatı buldu.

Kırgızistan’da Türk yemeklerini tanıttıktan sonra ülkesine döndü ve Nişantaşı’ndaki Lübnan mutfağında hünerlerini sergilemeye devam etti. Burada yaklaşık 1 sene çalışan Erdem, son olarak MasterChef programına başvurdu ve adım adım ana kadroya kadar gelmeyi başardı.

MASTERCHEF MİLHAN ANA KADROYA NASIL GİRDİ?

Birinci turda kendi uyarladığı yeşil sos eşliğinde avakadolu muz ve et içerikli bir yemek hazırlamıştır. Üç evet alarak üçlü düello turuna geçmeye hak kazanmıştır.

İkinci turda Milhan Erdem, Ömer Araz ve Ömer Yücel Avşar ile yarışmıştır. Yarışmacılardan acem pilavı hazırlamaları istenmiştir. Şeflerin kararına göre verilen süre sonunda en başarılı tabağı çıkartmayı başaran Milhan Erdem olmuştur.

MASTERCHEF TÜRKİYE MİLHAN ERDEM’İN INSTAGRAM HESABI NEDİR?

Milhan Erdem Instagram’ı aktif olarak ‘milhanerdemm’ kullanıcı adıyla kullanmaktadır. İnstagram sayfasında 57 bin kişiye yakın takipçisi bulunmaktadır. 

Editör: Haber Merkezi