MasterChef’in çekildiği Taşkale tahıl ambarı nerede? TV8'in sevilen programı MasterChef Türkiye tarihi mekanlarda çekilmeye devam ediyor. Bu hafta MasterChef Türkiye Karaman'da çekildi. Karaman ilinde yer alan Taşkale tahıl ambarı hakkında detaylar berimizde yer aldı. Programı takip edenler MasterChef Türkiye yeni bölüm nerede çekildi? diye araştırıyor. 

MASTERCHEF'İN YENİ BÖLÜMÜ NEREDE ÇEKİLDİ, KARAMAN TAŞKALE TAHIL AMBARLARI NEREDE?

Karaman Merkez Taşkale Kasabası sınırları içerisinde bulunan Tahıl Ambarları, Taşkale içinde killi kireç taşından oluşan yüksek bir kaya kütlesine tamamen insan eli ile oyulmuş 250’nin üzerinde ambardan oluşmaktadır. Ambarlar tek veya iki odalı olarak oyulmuştur. Kaya yüzeyindeki nişlere tutunarak çıkılmakta, zincirli makara sistemi ile tahıl ürünleri taşınmaktadır. Killi kireç taşının ısı ve nemi sabit tutma özelliği sonucu tahıl ürünlerinin uzun süre bozulmadan saklanabildiği ambarlar, bugünün modern buzdolaplarının işlevini görmektedir. Tahıl ambarlarında ürünler 30 yıl bozulmadan saklanabilmektedir.

MasterChef Türkiye

KARAMAN'IN TARİHİ

Karamanoğulları Beyliğinin bir süre başkentliğini yapmıştır.

Şeyh Edebalı, Kazım Karabekir, Kemal Reis, Pîri Reis, Mevlana, Yunus Emre, Şair Ayni gibi pek çok önemli ismi yetiştirmiş bir şehirdir. Türkiye'nin 58. büyük ili olan Karaman, elması, gıda üretimi, etliekmek, batırık gibi yemekleri ile meşhurdur.

Karaman, tarih bakımından önemli olan illerden birisidir.

MasterChef Türkiye

KARAMAN ADI NEREDEN GELİYOR?

Karaman adı: Karamanoğlu Beyliği'nin kurucusu Karaman Bey'den dolayı Laranda (Larende) olan şehir Cumhuriyet döneminde Karaman adını almıştır. İşte Karaman'ın ilçeleri: Karaman (il merkezi) Ayrancı, Ermenek, Sarıveliler, Kazımkarabekir, Başyayla

Editör: Haber Merkezi