İmamoğlu’nun mazbatayı stadyuma taşıması, taraflar arasındaki rekabeti siyasi düşmanlığa dönüştürecek bir tavır içine girmesi çok büyük hatadır. YSK süreci büyük bir sabır ve sükûnetle yürütüyor.

  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı üzerindeki belirsizlik giderilmiş değildir. Bize göreolağanüstü itiraza bağlı olarak seçimin tekrarlanması büyük ihtimaldir ve olması gerekendir. İşte bu ihtimal siyaset yapanlara, yetki ve imkan sahiplerine büyük sorumluluk yüklüyor. Sakin olmak, aklıselime uymak, hukuk kararlarına saygı göstermek herkes için bir görevdir. Hiç kimsenin, durumdan vazife çıkarmaya, sokakları tahrik etmeye, başka yerden fayda ummaya hakkı da, yetkisi de yoktur.

 CHP DIŞARIYA MALZEME VERİYOR

Gelişmeler sıradan bir seçim ve itiraz sürecinin çoktan aşıldığını açıkça göstermektedir. Ortaya çok vahim bilgi ve belgeler çıkmaktadır. Sabırlı olmak ve sürecin kendi mecrasında işlemesine yardım etmek gerekiyor. CHP’nin parti olarak, Ekrem İmamoğlu’nun aday olarak büyük bir telaş içinde olduklarını ve bir oldu-bitti peşine düştüklerini ibretle izliyoruz. Bu da yetmiyor, biryerlere mesaj gönderiyor, aba altından sopa gösteriyorlar. Söyledikleri ve yaptıkları Türkiye üzerinde hesabı olanlar için malzeme oluyor. ABD’den Avrupa’ya kadar, kendi hallerine bakmadan İstanbul seçimlerine müdahil olmaya çabalayanların tamamı, CHP’den yüz buluyor ve destek alıyor. Bütün Türkiye düşmanlarının CHP adaylarına ümit bağlamış olması da ayrı bir vahamettir ve mutlaka üzerinde durulması ve düşünülmesi gerekmektedir.

 KİMSE YANLIŞ HESAP YAPMASIN

Tahrik etmek, sokaklara göz kırpmak büyük bir yanlış, hatta büyük bir vebaldir. Hiç kimse yanlış hesap yapmasın, yanlış beklentilere girmesin. Türk milleti bu tür oyunları nasıl bozacağını 15 Temmuz’da dosta düşmana gösteriştir. İmamoğlu’nun mazbatayı stadyuma taşıması, taraflar arasındaki rekabeti siyasi düşmanlığa dönüştürecek bir tavır içine girmesi çok büyük hatadır. Sadece bu kadarı bile CHP’li zihniyetin yöneteceği yerleri nelerin beklediğini, siyasi hesaplar uğruna nelerin feda edilebileceğini net olarak ortaya koymaktadır. YSK süreci büyük bir sabır ve sükûnetle yürütüyor.Buna rağmen hükümetin rutin güvenlik toplantılarını başka yerlere çekmek, YSK üzerinde bir baskı oluşturuluyormuş havası yaymak başka bir yanlıştır. İstanbul seçimleriyle ilgili gelişmeler konusunda CHP’nin iyi niyetli ve sağduyulu olduğunu, hukuka uygun hareket ettiğini söylemek imkansızdır.

EMEL SAHİPLERİNE UYARI

Sayın Devlet Bahçeli’nin, “Türkiye’den bir Venezüella çıkarma arayışına hiç kimse heves etmesin. Hiç kimse sokaklardan medet ummasın, kaos şakşakçılığına soyunmasın. Emel ve hedef sahiplerini uyarıyorum, bedeli hakikaten de çok ağır olur. İstanbul’da oyların tekrar sayımını durduran, sandık hilelerine ve usulsüzlüklerine ortam açan kim varsa tüm bağlantıları, tüm ilişki ağları araştırılmalı, mutlaka sonuca bağlanmalıdır. FETÖ’yle iltisakları varsa tespit edilip gereği yapılmalıdır. Uluslararası toplumun işin içine dahil edilme çabaları, toplumsal bünyeyi kaşıma ve kutuplaştırma çalışmaları kesinlikle bir senaryonun, karanlık bir kumpasın eseridir. Sandık haksızlıklarını sokak tehditleriyle örtmeye, kargaşa ve karmaşaya Türkiye’yi çekmeye hazırlananlara asla izin verilemez, asla müsaade edilemez. Herkes aklını başına alsın. Mazbata diye tutturanlar, siyasi madrabazlıklarla sonuç alacaklarını düşünmesinler” ikazını hiç kimse unutmamalıdır.

CHP RAHATSIZ OLMAMALI

İstanbul’daki seçimlere şaibe karıştığı çok açık ve belgelidir. Kuru gürültüler, mesnetsiz itirazlar bu gerçeği değiştirmeyeceği gibi, oynanan oyunun daha iyi anlaşılmasını sağlamaktadır. Büyükçekmece ile Maltepe’de ortaya çıkanlar çok çarpıcıdır ve organize sandık yolsuzluğu olduğunu belgelemektedir. YSK bütün bu iddiaları, bilgileri, belgeleri dikkate alacaktır. Nitekim, sandıklara yapılan itirazlar değerlendiriliyor, süreç hukuka uygun şekilde ilerliyor. CHP hukuki süreçten neden rahatsız olmamalıdır. Saygı göstermeli ve milletimizin hassasiyetleriyle daha fazla oynamamalıdır. Burası muz Cumhuriyeti değil.Yangından mal kaçırma tavrı kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi, kuşkuları daha da arttırmaktadır. YSK tek yetkili kurumdur ve güvenirliği asla tartışmaya açılmamalıdır. Bu itirazlar da, süreç de ilelebet devam edecek değildir. Gürültü patırtı çıkarmak, zafer hırsızlığıyla, sandık oyunlarıyla İstanbul’un geleceğine gölge düşürmek beyhudedir.

BEKAMIZ HER ŞEYİN ÜZERİNDE

İstanbul tartışmaları içinde seçim sonuçlarının yeteri kadar analiz edilemediğini görüyoruz. Türk milletinin verdiği mesajı doğru anlamak ve buna göre hareket etmek gerekiyor. Seçim öncesindeki bekamızla ilgili endişelerin ne kadar haklı ve doğru olduğu şimdi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Hiç kuşku yok ki, milli bekamız her şeyin önünde ve üstündedir. Sayın Devlet Bahçeli’nin Kızılcahamam toplantısında yaptığı değerlendirme, seçim sonuçları açısından herkes için bir mihenk oluşturmaktadır. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın beka duyarlılığı desteklenmiştir. CHP Genel Başkanı’nın böyle bir meselesi olmayabilir. İP’in zaten fikri de zikri de bulanıktır, buruşuktur, budanmıştır, bunalım kapanındadır. HDP, ipini çoktan Kandil’e vermiştir, ondan zaten en ufak hayır gelmeyecektir.Gelmesi de beklenmeyecektir. Herkes varlık sebebinin gereğini yapmaktadır.