Kışın aracını çalıştıramayan ve mahsur kalanlar benzin ya da mazot donar mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Benzin veya mazot kaç derecede donar? Mazot benzin ne zaman donar? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. 

MAZOT BENZİN DONAR MI, KAÇ DERECE DONAR?

Benzinin deponuzdayken donacağını düşünmezsiniz, ama muhtemelen donar kelimesini de duymuş olabilirsiniz. Benzin, sıvı bileşen karışımının tam olarak ne olduğuna bağlı olarak -100 derece ya da altında donar. Dizel ise daha yüksek donma noktasına sahiptir ve donma sorunları yaşayabilir, bu nedenle kış dizel araçlar için biraz daha problem olabilir.

• Depo veya benzin hattındaki herhangi bir yoğuşma veya su buharı donabilir ve bu da aracınıza zarar verebilir.
• Depoyu yarı dolu tutmak, yakıt pompasının ömrünü kısaltabilir.
• Aracınızın yakıtı sayacın gösterdiğinden daha az olabilir.

Benzin ya da mazot donar mıBenzinin donma derecesi oldukça düşüktür. Türkiye’de benzinin donma derecesiyle ilgili bir bilgi olmasa da genel olarak baktığımızda -45 derecenin üzerindeki soğuklarda benzin donar.

Motorinin donma noktası -18 ila -25 derecedir. Mazot veya motorin dizel motorlarda kullanılan, ham petrolün damıtma ürünlerinden biridir. Ham petrolün damıtılması sırasında 200-300 °C kaynama aralığında alınan üçüncü ana ürün motorindir. Motorin dizel motoru yakıtıdır.

Editör: Haber Merkezi