Piyasalar ve ekonomiyle ilgilinen pek çok vatadaş, Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli olacak. Buna bağlı olarak da döviz fiyatlarının yeni bir yol haritası belirleyecek. Peki, MB Eylül ayı faiz kararı toplantısı ne zaman? Merak edile ayrıntılar haberde.

MERKEZ BANKASI EYLÜL AYI FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası, Eylül ayı toplantısı için tarih detayları belli oldu. Her ay Para Piyasası Kurulu tarafından değerlendirilen faiz kararı, Ağustos ayı için sabit devam kararı almıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK toplantısı 23 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek. Faiz kararı ise saat 14.00'te açıklanacak.

PPK BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLARI BELLİ OLDU

AA Finans'ın 23 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla gerçekleşti.

Açıklanan sonuçlara  göre; 18 ekonomist politika faizinin yüzde 19'da sabit bırakılmasını beklerken, 2 ekonomist politika faizinin 100 baz puan düşürüleceğini tahmin ediyor.

Ağustos ayındaki PPK toplantısında politika faizi yüzde 19 seviyesinde sabit tutulmuştu.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre 50 baz puan artarak yüzde 18 oldu.

Editör: Haber Merkezi