Heyecanlı bekleyiş son buldu ve MEB BİLSEM sonuçları açıklandı. 2019 MEB BİLSEM mülakat sonuçlarının 21 Ağustos’ta açıklanması beleniyordu ancak saat belirtilmemişti. MEB BİLSEM sonuçları saat 16.00 itibariyle erişime açıldı. 2019 MEB BİLSEM mülakat sonuçları sorgulamasını haberimizin içinde yapabilirsiniz…

2019 MEB BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre, BİLSEM’de  (Bilim Sanat Merkezleri) 2019-2020 ‘den itibaren öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. 

Genel Yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan  tüm  sınıf düzeyleri için 130, 

Resim yetenek alanında bireysel değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için  90,

Müzik yetenek  alanında bireysel değerlendirmeye alınan öğrenciler için taban puan tüm sınıf düzeyleri için 70 olarak belirlenmiştir.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN VE NEREDE?

Bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanan öğrenciler  26 Ağustos-13 Eylül 2019  tarihleri arasında bulundukları il/ilçeye en yakın BİLSEM'e başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar; 22-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi