Devletten burs almak isteyen ve 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. Sınıflarda okuyan öğrencilerin katılacağı İOKBS bursluluk sınavının ne zaman yapılacağı büyük merak konusu oldu. Konu ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Peki, 2020 İOKBS bursluluk sınavı ertelendi mi? İşte, MEB bursluluk sınavı tarihi…

MEB BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

2020 İOKBS bursluluk sınavının dönem başında yayınlanan sınav takvimine göre, 25 Nisan’da yapılması bekleniyordu. Ancak pek çok sınavla birlikte bursluluk sınavının da tarihi değişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre, 2020 İOKBS bursluluk sınavı 6 Haziran’da yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların başvuracağı sınavda 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca İOKBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Mevzuatta belirlenen kayıt-kabul şartlarını taşımak.

c. Ortaokullar, imam-hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9 uncu, 10 uncu ve 11 inci sınıflarda öğrenci olmak.

ç. Ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme cezası almamış olmak.

d. Uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporu ile belgelendirenler hariç, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmak.

e. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4(dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak.

Editör: Haber Merkezi