2018-2019 eğitim öğretim döneminin sonun gelindiğinde MEB E-Okul'a nasıl giriş yapılır? sorusu günün en çok araştırılan konuları arasına girdi. Öğrencilerin ders puanlarını ve yıl içinde yapmış oldukları devamsızlıkları E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sınav sonuçları sorgulama ekranı ile öğrenmek isteyen vatandaşlar, yoğun bir şekilde E-Okul'a nasıl giriş yapılır? araştırması yapıyor. Bu sistem üzerinden karne notu ortalaması ve takdir teşekkür puanı hesaplaması yapmak oldukça kolay. Karne alma gününü beklemeden çocuğunun puanını ve takdir teşekkür belgesi alıp almayacağını öğrenmek isteyen veliler için haberimizde, MEB E-Okul'a nasıl giriş yapılır? ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sınav sonuçları sorgulama ekranı detaylarını hazırladık. İşte ayrıntılar...

MEB E-Okul'a nasıl giriş yapılır?

Öğrencilerin ders notlarını öğrenmek isteyen veliler e-okula giriş yapmak istiyor. Ancak e- okul  YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ ve VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ olmak üzere ikiye ayrılıyor. Veliler, adından da anlaşılacağı üzere VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ'ne giriş yapacaklar.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne nasıl giriş yapılır?

Aşağıdaki adımları takip ederek E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne kolayca giriş yapabilirsiniz.

1. Öncelikle adres çubuğuna e-okul.meb.gov.tr yazın. Önünüze hemen e-okul giriş paneli çıkacaktır.

2. Sağ tarafta veli bilgilendirme sistemi yazan tarafa gerekli olan bilgileri girin (okul numarası, TC kimlik numarası)

3. Bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra açılan sayfada öğrencinizin sınav sonuçları, yazılı ve sözlü ders notları, devamsızlık bilgisi, hatta dönem içinde okuduğu kitap sayısına kadar pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sınav sonuçları sorgulama ekranına ulaşmak için buraya tıklayın

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile karne not ortalaması nasıl öğrenilir?

Takdir ve teşekkür alıp alamayacağını merak eden öğrenciler, e-okul üzerinden notlarını öğrenip, karne notu ortalamasını öğrenmek istiyor. Karne notu ortalamasını öğrenmek için bir kaç basit işlen yapmak yeterli.

Not ortalaması bulmak için 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplayıp, sonra toplam yazılı sayısına bölmek yeterli.

Tüm dersler için bu işlemi gerçekleştirildikten sonra ders başına çıkan not ortalamalarının hepsi toplanır. 

Ortaya çıkan rakam, o dönem kaç ders alındıysa o sayıya bölünür. Böylece, karne notu ortalaması ortaya çıkar.

 

Editör: Haber Merkezi