Öğretmenler, aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği müracaatlarını 5-9 Ağustos'ta yapabilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği müracaatları, 5-9 Ağustos'ta alınacak.

MEB-Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinde bulunan duyuruya göre, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı il içi ve iller arası yer değişiklikleri, ilgili yönetmelik hükümlerince yapılacak.

Alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı ile boşalması muhtemel eğitim kurumları, Bakanlığın "http:// personel.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilerek tercihe açılacak. Yer değiştirmeler, bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak. Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında yer değiştirme başvurularının son günü, hizmet süresinin hesabında da 30 Eylül esas alınacak.

Sağlık durumu ya da can güvenliği mazereti ile engellilik durumuna ya da diğer nedenlere bağlı yer değiştirme müracaatsunda bulunan ve müracaatı makul görülen öğretmenlerin isteği durumunda öğretmen olan eşleri de yer değiştirme müracaatında bulunabilecek.

Başvurular, "http://mebbis.meb.gov.tr" ya da "http://personel.meb.gov.tr" internet adreslerindeki "mazeret durumuna bağlı yer değiştirme müracaat formu" doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek.

Böylece başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek. Öğretmenler, formun gerçeğe makul doldurulmasından sorumlu olacak. Başvurular onaylanmadan önce eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi revizyon isteğinde bulunulabilecek.

Öğretmenlerin şahsen başvuru yapmaları esas olmasıyla beraber görevli oldukları il ya da ilçe dışında bulunan öğretmenler, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi makul iletişim araçlarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne süresi içinde ulaştırarak başvurularının onaylanmasını isteyebilecek.

Başvuru süreci

Başvurular iki aşamada alınacak.

Birinci aşamada öğretmenler, elektronik müracaat formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçtikleri müracaat formunu onaylatacak.

İkinci aşamada öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin yer değiştirmesi nedeniyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi "http://personel.meb.gov.tr" internet adresinde yayımlanacak.

Birinci aşamada müracaatsu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih ilk önceliğini dikkate alarak işaretleyecek.

Başvurular, 5-9 Ağustos'ta kabul edilecek ve onaylanacak. Tercihler ise 22-27 Ağustos'ta yapılacak ve onaylanacak.

Tercih sürecinin sonrasında atamalar, 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Tebligat ve ilişik kesme prosedürleri de 2 Eylül'den itibaren yapılacak.

Editör: Haber Merkezi