Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Karara göre, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilerek yerine Mehmet Muş getirilmiş oldu. Mehmet Muş kimdir, nerelidir? merak edenler tarafından araştırılıyor. 

MEHMET MUŞ'UN VEKİLLİĞİ SONA ERECEK

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanlar, aynı zamanda milletvekili olamıyor. Meclis içinden atanan isimlerin vekillikleri sona eriyor. Muş'un da vekilliği bakanlık görevi nedeniyle sona erecek. AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı da 288 olacak.

 

MECLİS'TEN BEŞİNCİ BAKAN

24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde parlamentoya giren Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı'na, Abdulhamit Gül Adalet Bakanlığı'na, Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Süleyman Soylu da İçişleri Bakanlığı'na atandığı için milletvekillikleri sona ermişti. Muş böylece AK Parti grubundan kabineye giren beşinci isim oldu.

Mehmet Muş kimdir?

MEHMET MUŞ KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

Dr. Mehmet Muş 1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamlayan Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Muş, doktora öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

Mehmet Muş, özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanı olarak çalıştı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında aktif görevler üstlenen ve çalışmalar yürüten Muş, sırasıyla, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini icra etti.

Muş, 2011 yılında 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili oldu, 25, 26. ve 27. dönemlerde de İstanbul Milletvekilliği görevini sürdürdü. TBMM’de Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu üyelikleri yapan Muş, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği’nin yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’nde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

2014 yılında AK Parti MYK üyeliğine seçilerek AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevinde bulunan Muş, AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresinde tekrar MKYK üyeliğine seçildi.

Muş, AK Parti Grup Başkanvekilliği, MYK üyeliği yaptı ve İstanbul Milletvekilliği görevini yürütüyordu.

İngilizce bilen Muş, evli ve bir çocuk babası.

İKİ YENİ BAKANLIK

Resmi Gazete'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin yayımlanmasının ardından Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında bu iki bakanlığa atanan isimler de belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

MEHMET MUŞ'A TEBRİK MESAJLARI

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla bakanlık görevine atanan Derya Yanık, Vedat Bilgin ve Mehmet Muş'a bazı bakan ve siyasiler tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Yanık'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bilgin'in ve Ticaret Bakanlığına da Muş'un getirilmesinin ardından yeni bakanlara sosyal medyadan tebrik mesajları paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a teşekkür ederek, yeni bakanlara da hayırlı olsun dileklerini iletti. Koca, "Millete hizmet bizi bekler." ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da paylaşımında, yeni bakanlara görevlerinde başarılar dileğinde bulunarak, eski bakanlar Selçuk ve Pekcan'a da teşekkürlerini iletti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise eski bakanlar Selçuk ve Pekcan'a da teşekkür ederek, yeni bakanlara da görevlerinde başarılar diledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medyadaki paylaşımında, yeni bakanları tebrik ederek, "Görevlerini devreden bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Hedeflerimize güçlü şekilde yürümeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise paylaşımında, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Türkiye'ye ve millete hayırlar getirmesini temenni etti.

Yeni bakanları tebrik ederek görevlerinde başarılar dileyen ve eski bakanlar Selçuk ve Pekcan'a da şükranlarını sunan Altun, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimiz için dur durak bilmeden çalışmaya, üretmeye devam edecek; büyük, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yürüyüşünü kararlılıkla sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da paylaşımında, yeni bakanlara görevlerinde başarı ve hayırlı hizmetler dileğinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi