MasterChef Türkiye'nin yeni bölümleri TV8 ekranlarında seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'dan oluşan jüri üyeleri yeni sezon yarışmacılarını belirleyecek. Sert tavırlarıyla bilinen Mehmet Yalçınkaya'nın parmaklarının olmaması yarışmacılar kadar yarışmayı takip edenlerin de merak ettiği konulardan biri oldu. Konuyla ilgili araştırma yapanlar, Mehmet Şef'in eline ne oldu? sorusuna yanıt arıyor.

MASTERCHEF MEHMET ŞEFİN PARMAKLARINA NE OLDU?

Masterchef Mehmet şefin parmaklarına ne olduğu merak ediliyor. Yarışmada sol elini göstermeyen Mehmet Şefin geçirdiği bir iş kazası sonucu sol elinin parmaklarını kıyma makinesine kaptırdığı biliniyor. Mehmet şef elindeki 3 parmağını kaza sonrası kaybetti.

İddialara göre MasterChef Mehmet Şef'in parmakları mutfakta bir iş kazası sonucunda kesildi. Bu ayrıntının bugüne kadar fark edilmemesi sürpriz olurken bazıları ise böyle bir olayın yaşanmadığını belirtiyor. Mehmet Şef'ten konuyla ilgili açıklama ise henüz gelmedi.

ŞEF MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

1974 doğumlu Bolulu olan Mehmet Yalçınkaya dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. 2004’te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005’te Amerika' nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

Almanya’da dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden birisi oldu. 2012’de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu.

Mehmet Yalçınkaya Masterchef Türkiye'de jüri üyeliği yapmaktadır. Evli ve iki çocuğu var.

Editör: Haber Merkezi