Genel Kurula, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göğer, MHP Yüreğir İlçe Başkanı Yıldıray Şener, İyi Parti Yüreğir İlçe Başkan Yardımcısı Halil Bulur, MHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi Şehmus Uçar, Ceyhan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim İkidağ, Kuzey Adana Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Tahir Alpaslan, Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Yağlı Boyacılar Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Karataş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Oktay, Oto Elektrikçiler Odası Başkanı İbrahim Uslu ve Karataş Dolmuş Kooperatif Başkanı Yaşar Yarar da katılarak destek verdi.

Divan Başkanlığını İbrahim İkidağ, Katip Üyeliklerini Tahir Alpaslan ve Ahmet Özbek’in yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 2018-2019 ve 2020 yıllarına ait yönetim kurulu yıllık çalışma raporları ile denetim kurulu raporları ve bilanço ile gelir-gider tabloları Avukat Müslüm Susar tarafından okunduktan sonra üyelerin oylarına sunuldu. Oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası gerçekleştirildikten sonra, 14 Kasım 2018 tarih ve 2018/19 sayılı TESKOMB genelgesi kapsamında gecikme faiz oranının yüzde 20’ye düşürülerek uygulanması da genel kurul üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

13 Temmuz 2020-31 Ağustos 2020 tarihleri arasında uygulanan takipteki alacakların yeniden yapılandırması kapsamında yapılandırılan alacaklar genel kurulun bilgi ve onayına sunuldu. 17 Mart 2021 tarih ve 2021-07 sayılı TESKOMB genelgesi çerçevesinde 18 Mart 2021-30 Nisan 2021 tarihleri arasında uygulanan yapılandırma kapsamında yapılandırılan alacaklar da genel kurulun bilgi ve onayına sunulduktan sonra, kooperatif ana sözleşmesinin 4’üncü ve 66’ıncı maddelerinin değişikliği görüşülerek karara bağlandı. 2021, 2022 ve 2023 yıllar genel kurullarının birleştirilerek 2024 yılında yapılması hususu görüşülerek karara bağlandı.

Tek liste ile seçime giren mevcut Başkan Mehmet Susar’ın, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin yanı sıra Bölge Birliği temsilcileri üyeleri oy birliği ile belirlendi. Ayrıca, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine 2021, 2022 ve 2023 yıllarında ödenecek aylık ücret veya huzur hakları da belirlendi. Mülkiyeti kooperatife ait olan gayrimenkullerin, pazarlık usulü ile ve asgari tutarların altında olmamak şartıyla satışı için genel kurulca yönetim kuruluna yetki verilmesi hususu da görüşülerek karara bağlandı.

Genel kurul sonrası yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Susar, her zaman olduğu gibi bundan sonra da üyelerin yararına hizmetler yapmaya devam edeceğini belirtti.

Tek liste ile gidilen seçim sonucu yönetim kurulu asil üyeler şu isimlerden oluştu: Mehmet Susar (Başkan), Hüseyin Aslan, Ebru Sağlıker.

YEDEK ÜYELER: Osman Susar, Ali Kıran, Sürmeli Aydıngül.

DENETİM KURULU ASİL: Adil Ertok, Zekeriya Koç.

YEDEK ÜYELER: Nurullah Ardo, Murat Yaşar Erdilli.

ÜST BİRLİK TEMSİLCİLERİ ASİL: Mehmet Susar, Hüseyin Aslan, Osman Susar.

YEDEK ÜYELER: Ali Kıran, Sürmeli Aydıngül, Ebru Sağlıker.

Editör: Haber Merkezi