Transfer sezonu devam ederken Beşiktaş Mehmet Topal'ı transfer ettiğini son dakika olarak duyurdu. Futbolseverler yeni transferleri ve detayları merak ediyor. Beşiktaş'ın Mehmet Topal'ı transfer etmesi beraberinde soru işaretlerini doğurdu. Peki Mehmet Topal kimdir, kaç yaşında? Mehmet Topal Beşiktaş ile kaç yıllık anlaştı? 

MEHMET TOPAL KİMDİR, KAŞ YAŞINDA, NERELİ?

Mehmet Topal, 3 Mart 1986 tarihinde, Malatya’da dünyaya geldi.  Mehmet Topal şimdiye kadar Cevat Güler, Bülent Korkmaz, Eric Gerets, Michael Skibbe, Karl-Heinz Feldkamp, Frank Rijkaard, Unai Emery, Aykut Kocaman Ersun Yanal, İsmail Kartal ve Vítor Pereira gibi teknik direktörler ile çalışmıştır.

Mehmet Topal kimdir

Malatya Belediyespor’un altyapısında oynarken 2002’de Çanakkale Dardanelspor'a transfer olan Mehmet Topal, Çanakkale Dardanelspor'da başarılı futboluyla göz doldurdu. Mehmet Topal, Galatasaray ve Rumen futbolunun efsane oyuncusu ve Galatasaray'ın o zamanki teknik direktörü olan Gheorghe Hagi'nin tavsiyesi ile 2006-2007 sezonu başında Çanakkale Dardanelspor'dan, Galatasaray'a 1.000.000 $ karşılığında transfer edilmişti.

VALENCİA

2009-10 sezonu Mehmet'in Galatasaray'daki son yılı oldu. 12 Mayıs 2010 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü'nden yapılan resmi açıklamada, Mehmet Topal'ın, önümüzdeki sezon Valencia'ya transferinde oyuncunun kendisi ve Valencia kulübü ile her konuda anlaşıldığı belirtildi. Mehmet Topal La Liga' daki ilk golünü Sporting Gijon karşısında kaydetti. 2. golünü ise UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Stoke City'ye yaklaşık 30 metre mesafeden attı.

GALATASARAY

Galatasaray S.K.’ne, bir milyon dolar karşığında, beş yıllık bir sözleşmeye imza atarak katılan Topal, böylece 14 numaralı formanın sahibi oldu. Teknik direktör Erik Gerets zamanında fazla forma giyme şansı bulamayan başarılı oyuncu, 2007–2008 sezonunda, Feldkamp’ın yönetime gelmesi ile birlikte ilk 11’de, sakatlanan Tobias Lindreoth’un yerine geçerek kendisine yer buldu.

Galatasaray’da gösteriği performans sayesinde A Milli Futbol Takımı’nda kendisine yer bulan Topal, Almanya- Türkiye maçında, Gökhan Zan’ın sakatlığı nedeniyle kadroya alındı ve de başarılı performansı nedeniyle pek çok Avrulpa klübünün ilgisini çekti.

2008 yılında, Galatasaray ile olan sözleşmesini beş yıllığına uzatan deneyimli orta saha oyuncusu, Avrulpa klüplerinden gelen teklifleri redderek takımında kalacağını açıkladı.

MEHMET TOPAL BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş yönetimi defansif orta saha olarak elinde bir alternatif olmasını isteyen Sergen Yalçın'ın isteği doğrultusunda Mehmet Topal ile anlaştı. Bonservisi elinde olan tecrübeli futbolcu sağlık kontrolünden geçecek ve siyah beyazlılarla 1+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

Editör: Haber Merkezi