Çiçeği burnunda Merkez Hakem Kurulu yarın oynanacak dev maça Halil Umut Meler’i atadı. Meler, Cüneyt Çakır’dan sonra bizim dış dünyadaki yüzümüz olacak. Gerçekten içeride ve dışarıda yönettiği maçlarda başarılı bir performans sergiliyor. Eğer bir pozisyon şanssızlığı yaşamaz ise yarınki maçın altından da rahatlıkla kalkabilecek yetenek ve tecrübeye sahip bir isim.

Ancak bu atamanın sakıncalı bir tarafı var. Meler maçtan 2 gün sonra, kendi kariyeri için son derece önemli olan ve Avrupa’nın en önde gelen kulüplerinden birinin Şampiyonlar Ligi’ndeki maçını yönetecek. İzmir Bölgesi hakemi olan Halil Umut, pazar akşamı dev derbiyi yönettikten sonra, evine dönmeyecek ve pazartesi sabahtan yurtdışına uçacak. En az 48 saatlik rejenerasyon süresini tamamlamadan 47 saat sonra uluslararası arenada önemli bir sınav verecek.

UEFA, ulusal federasyonlara bu tür atamaları tavsiye etmiyor, ancak müdahalede etmiyor. Bizdeki bu uygulama ile MHK Halil Umut Meler’in kariyer rotasını riske atmıştır. Halil Umut Pazar akşamı yöneteceği zor derbiyi mi düşünsün, yoksa salı günkü uluslararası büyük sınavını mı? Merkez Hakem Kurulu bu derbi için başka isim bulamamış olabilir ama, Halil Umut ataması ile de bencilliğin en büyük örneğini vermiştir.

Allah, Halil Umut’un iki maçında da yardımcısı olsun pozisyon şanssızlığı vermesin inşallah.