2022 Memur maaş zammı açıklanmasının ardından memur aile yardımı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada 6 yaş üstü ve altı çocuk memur aile yardımını açıkladı. 2022 aile yardım başvurusu nereden yapılır? Aile yardımı ne kadar, kaç TL 2022? İşte cevabı...

MEMUR AİLE YARDIMI 2022 NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında memur ve emekli maaşlarındaki artışı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındaki küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir. Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadar ki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur." dedi.

memur yardım

2022 AİLE YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

www.turkiye.gov.tr sitesinden e-devlet şifreniz ile sisteme girdikten sonra arama kısmından "Kamu Personeli Aile Bildirimi" yazarak ilgili modüle gidiniz. Açılan pencerede "Uygulamaya Git" düğmesine basınız. 5 saniye sonra "Aile Yardımı ve Aile Durum Ekranı"na bağlanacaksınız.

Bütün çalışanların burada mevcut bir aile durum bildirimi bulunmaktadır. Eğer bir değişiklik varsa Yeni Bildirim Oluştur düğmesine bastıktan sonra Mernisten Getir düğmesine tıklanır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde kayıtlı olan bilgiler ekranda görünür. Eşiniz çalışıyor ya da çalışmıyor, çocuklarınıza ilişkin ayarlamaları buradan yapabilirsiniz. Evli olanlar evlilik cüzdanı bilgilerini de girmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kayıt işlemi yapılmaz.

MEMURA AİLE YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL 2022?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir. Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadar ki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur." dedi.

Eşi çalışan memurlar için en çok 5, eşi çalışmayan veya eşi emekli olanlar için ise en çok 3 çocuk için çocuk yardımı ödenebiliyor Bu miktar çocuğun 72 aydan küçük ya da büyük, engelli veya değil şartlarına göre değişiyor.

Editör: Haber Merkezi