Milyonlarca kişinin büyük bir heyecanla beklediği EYT düzenlemesinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlayan süreç yılsonu gelmeden sonuçlanacak. EYT'den emekli olanların ilk maaşlarının ise şubat ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Yaş şartı kaldırılarak herkesi kapsayacak olan düzenlemede, 1999 öncesi 5000 ve 5400 prim gün şartı ve kadınlar için 20 yıl, erkekler için ise 25 yıl şartı geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT için önemli adımların atıldığını belirterek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunları 2023'e açıklayarak girmiş olacağız." müjdesini vermişti.

Çözülmüş sorun için "Biz çözeceğiz" dedi, kimse anlam veremedi
Hükümetin milyonlarca kişiyi kapsayacak düzenlemesini görmezden gelen muhalefetten ise çözüme kavuşturulmuş EYT ile ilgili ilginç bir çıkış geldi.


Meral Akşener, "Ocak ayında EYT’yi çözüyorlar. Onlar tam anlamıyla çözemez. Çok az kaldı. Altı ay, yedi ay, sekiz ay… Neyse. Sonunda inşallah biz çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi