Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'ı karşılama töreninde tekrar bir titreme krizinin yaşanmaması için sandalyeyle önlem alındı.

Merkel, bugün Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'ı ağırladı. Resmi karşılama töreninde Merkel'in dördüncü bir titreme krizi yaşamaması için sandalyeli önlem alındı. İki başbakanın resmi karşılama töreninin sandalyeler ile izlenmesi dikkatlerden kaçmadı.

İLK TİTREMEYİ 18 HAZİRAN'DA YAŞAMIŞTI
Dün Finlandiya Başbakanı Antti Rinne'yi resmi karşılama töreninde titrerken üçüncü kez görüntülenen Merkel, ilk 18 Haziran'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile askeri tören sırasında ilk kez titreme nöbeti geçirmişti.

TİTREMESİNİN NEDENİNİ SUSUZLUĞA BAĞLAMIŞTI
Merkel sonrasında yaptığı açıklamada susuzluk nedeniyle titrediğini ve iyi olduğunu ifade etmişti. Olayın ardından Almanya Cumhurbaşkanı 27 Haziran'da Cumhurbaşkanlığına ait Bellevue Sarayı'nda düzenlenen yeni Adalet Bakanı Christine Lambrecht'in mazbata töreninde ikinci kez titreme nöbeti geçirmişti. Doktorlar, Merkel'in yoğun baskı altında olduğunu, bu nedenle titreme nöbeti geçirdiğini öne sürmüştü.

 Kaynak: İHA

Editör: Haber Merkezi