Uzun yıllar muhabirlik yaptıktan sonra televizyon ekranlarında seyircinin karşına çıkan Merve Yıldırım'ın hayat hikayesi internet ortamında araştırılan konular arasında yer alıyor. Fox TV'de Çalar Saat Hafta Sonu programını sunan Merve Mina Yıldırım'ın kaç yaşında ve nereli olduğu pek çok kişi tarafından sorgulanıyor.

MERVE YILDIRIM KİMDİR, EVLİ Mİ, ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Merve Mina Yıldırım 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Haber muhabiri, televizyon programı sunucusudur.

Özel Marmara Radyo TV Gazetecilik Anadolu Meslek Lisesi, Maltepe Üniversitesi mezunu.

Meslek hayatına Lise 2. sınıfta Atv Haber’de staj yaptığı dönemde adım atarken hem diksiyon hem de İngilizce eğitimi aldı. Staj bittikten sonra Star Tv Magazin Servisinde muhabir olarak çalışmaya başladı. Kültür, sanat ve magazin alanında hem kendisini geliştirmiş hemde röportajlar yaptı. Sonrasında Kanal D Magazin ve TRT Müzik ile sunuculuk ve spikerlik kariyerini sürdürdü.

Haberleri sunarken önünde yazı olmadığını ve doğaçlama anlattığını belirten Merve Yıldırım 8 yılı aşkın bir süre muhabirlik yapıyor. Fox Haber Merkezi’nde Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, Murat Güloğlu ve Gülbin Tosun’un sunduğu haber bültenlerine canlı bağlantılar yaptı.

 Bundan önceki yıllarda muhabirlik yapan ve bize haberlerin aktarılmasını sağlayan Yıldırım, haberleri doğru aktarması ve habercilik anlayışına uygun davranarak mesleğini verimli olarak icra etmesi, Yıldırımı kısa sürede diğer muhabirlerden ayırmış ve fark edilmesini sağlayarak meslek hayatına kamera önünde devam etmesi sağlanmıştır.

7’den 70’e hitap eden sunucu, sempatik ve neşeli tavırları ile kısa sürede izleyicinin dikkatini çekmiştir. Haftaiçi hergün saat 13:30 da Fox TV ekranlarında yelpazesi geniş ve güncel konuları seyircilere aktarırken, haberlerin bize doğru ulaşmasını sağlıyor. Programa davet edilen ünlü konuklarla eğlenceli sohbetler yapılırken diğer yandan da faydalı bilgiler izleyiciye aktarılıyor.

 

25 Mayıs 2018’den itibaren sunduğu Benden Söylemesi adlı programıyla da tanınan Merve Mina Yıldırım, 20 Temmuz 2019’dan bu yana FOX TV’de sabahın ilk ışıklarında güne damgası vuran ve yeni günde etkisini gösterebilecek haberlere yer veren ve önemli konuları ön plana çıkaran Çalar Saat Hafta Sonu ile de karşımızda.

Editör: Haber Merkezi