Peygamber Efendimiz'in doğum gecesi olarak bilinen Mevlid Kandili 17 Ekim Pazar günü idrak edilecek. Bunun yanı sıra Müsmümanlar, Mevlid-i Nebi Haftası hakkındaki bilgileri araştırıyor. Peki, Mevlidi Nebi Haftası ne zaman 2021? Mevlidi Nebi Haftası hangi tarihler arasında kutlanıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklere ilişkin tema, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda 2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasının "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" olarak belirlendiğini ifade etti.

Başkan Erbaş sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajında, hafta etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığınca 29-31 Ekim tarihleri arasında “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” başlıklı Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumunun düzenleneceğini ifade etti.
Diyanet İşleri Başkanlığınca 29-31 Ekim’de düzenlenecek Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nun teması “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlendi.

Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır. Kadir gecesinden başka kandil gecesi kuranı kerimde yer almaz.

 

Editör: Haber Merkezi