26. hafta hakem atamalarına baktığımızda, MHK ‘nın sıraya bakmaksızın, son performansa göre görev verme prensibine geçtiğini görüyoruz. Anlaşılan o ki, MHK artık riske girmek istemiyor. Bu da doğal çünkü çok yıprandılar. Yeni isim yaratma politikasında sınır tanımadan ısrar ettiler. Kendilerine yapılan tavsiyeleri dikkate almadan, inadına işler yaptılar. Gençlerin üzerine abartılı ve ısrarcı bir şekilde gitmenin camiaya, gençlere ve kendilerine zarar verdiğini, sonunda anladılar. Ligde son 5 hafta atamalarına baktığımızda sadece 15 hakemin iki ve daha fazla sayıda görev aldığını görüyoruz. 7 hakeme ise 3 ve daha fazla sayıda görev verdiler. Ben pek katılmıyorum ama genel kanaat şu ki, Namoğlu döneminde herkesin şikayet ettiği kısıtlı sayıda hakemlerle, ligi götürme politikası geri geldi. Ne de olsa bu MHK, Namoğlu’nun ekibinden oluşuyor.

CANKURTARAN KÜÇÜK

İkinci yarı başından beri çıktığı maçlarda “Maşallah” dediğimiz Halil Umut Meler, haftanın en zor ve açılış maçında düdük çalacak. Başakşehir için geri dönüş, Trabzon için yoğun hastalık ve sakatlık döneminde önemli bir viraj olan bu maçta, Meler’in performansına nazar değmez inşallah. Sakatlık sonrası lige hızlı dönüş yapan Zorbay Küçük’e, MHK cankurtaran gözüyle bakıyor. Küçük, geçen hafta Nwakaeme’nin hareketine direkt kırmızı göstermemesi nedeniyle eleştiri aldı. Bana göre pozisyon tam sınırda (borderline) idi. Yüzde 100 hatalı diyemeyiz. Geçen hafta Galatasaray- Kasımpaşa maçı sıkıntılı olduğu için, umarım bu maçta hakemlik bir problem yaşanmaz, yoksa bu atamadan dolayı MHK’nın başı ağrıyacaktır.

GÖÇEK F.BAHÇE MAÇINDA

Hüseyin Göçek, FIFA kokartını bıraktıktan sonra performansını yükseltti. Bu hafta Fenerbahçe-Göztepe maçında düdük çalacak. 14 Mart 2020 tarihinde Konyaspor’un galip geldiği günden beri Fenerbahçe maçında düdük çalmamış olması ise düşündürücü. Diğer maçlarda ve alt liglerde görev yapacak tüm hakem kardeşlerime kazasız yolculuklar, başarılı maçlar diliyorum.