Herkes gibi spor camiası da eve kapanınca tüm sporcular form düzeylerini olabildiğince korumak amacıyla bireysel ve uzaktan yönlendirmeli çalışmalar yapıyorlar. Hakem camiası da tamamen eve kapanınca Merkez Hakem Kurulu hakemlerine ve gözlemcilerine interaktif eğitim başlattı.

Seminerlerde yüz yüze yapılan video test eğitimleri şimdi bu uygulama üzerinden yapılıyor. Geri dönüşümler alınıyor ve sonuçlarının da paylaşılacağı söyleniyor. Ayrıca hakemlerin fiziksel gelişim ekibinin göndermiş olduğu antrenman programları mümkün olduğunca uygulanmaya çalışılıyor ve sonuçları da takip ediliyor.

Merkez Hakem Kurulu’nun, pandemi başlangıcından beri camianın tüm bireylerine yönelik salgından etkilenme taraması da M.H.K. üyesi bölge sorumlularınca, Bölgesel hakem kurulları ve İl hakem kurullarından bilgi alınarak sürekli güncelleniyor. Zekariya ALP başkanın insani ve yardımsever sever yönünün kuvvetli olması bu konuda tüm kurulu da seferber etmiş görünüyor.

Hakem camiasından su ana kadar test sonucu pozitif olan 2 arkadaşımızın da durumu daha iyiye gidiyor. Merkez Hakem Kurulu da bu arkadaşlarımıza her konuda ilgisini sürekli en üst düzeyde tutuyor. Kısacası maçların olmadığı, herkesin evinde olduğu, şu dönemde Merkez Hakem Kurulu iyi çalışıyor, güzel işler yapıyor. Darısı maçlar başlayınca, inşallah…