Süper Lig tarihinde görülmemiş bir puan cetveli ile karşı karşıyayız ilk yarı sonunda. 3 büyüklerin üçünün birden şampiyonluğa havlu atıp, ikincilik mücadelesi verecekleri bir ikinci yarı bekliyor bizleri. Böyle bir tablo karşısında 3 büyük takımın yöneticileri ve teknik adamları şapkayı önlerine koyup mutlaka kendilerine şu soruyu sormalılar:

“Biz nerede hata yaptık?

KLASMANLAR ACELEYE GELMEZ

İlk devrede, iki ayrı MHK tarafından yönetildi Türk hakemliği. 65 günlük yeni MHK, henüz daha B klasmanındaki hakemleri ismen dahi tanımadığı halde, bazılarına hiç maç vermeden, bazılarına ise düşük performansları ve kırık gözlemci notlarına rağmen maç vererek, adaletsizce bir sıra oluşturdu. Şimdi de bu maç sayılarına dayanarak klasman yapma telaşındalar. Ya arkadaşlar, bazılarına hiç maç vermeyecek kadar adaletsiz olduğunuz bu grup içerisinde, terfilerin adaletli olacağına kendiniz inanıyor musunuz acaba? Böyle bir iddianız var ise, o zaman gözlemci notlarını açıklayın da, herkes görsün sizin adaletinizi. “Yangından mal kaçırır” gibi 14 hakemi alelacele topladınız. 12’ sinin kondisyon testinde başarısız olması, zaten seçimlerinizin isabetli olmayışının en büyük göstergesi. Şimdi bu koşamamış hakemlerimi terfi ettireceksiniz? Gelin vazgeçin bu sevdadan. Türk hakemliğinin geleceğine ipotek koymaya mı çalışıyorsunuz? Buradan sesleniyorum. Sayın Nihat Özdemir, Sayın federasyon yetkilileri, Sayın Kulüpler Birliği Başkan ve yöneticileri. 5 yıl sonraki hakemlik vitrinimizin oluşumundaki bu adaletsiz ve torpile dayanan uygulamalara lütfen “DUR” deyin. Oluşturmak istediğiniz yeni Türk futbol hakemlik sisteminin ana hatları belli olmadan yapılacak olan terfi ve tenziller, sistemsizliğin en büyük örneği olacaktır. Ey MHK, gelin vazgeçin bu acelecilik sevdasından. Sizlere şu atasözünü hatırlatayım ;

“Acele giden ecele gider”

3 HAKEME SEMİNER ENGELİ

Önümüzdeki hafta hakemlere devre arası semineri yapılacak. Daha önce de seminere davet edilmeyen 3 hakem Mustafa Öğretmenoğlu, Koray Gencerler ve Serkan Tokat seminere yine çağrılmadı. MHK başkanı bu isimler kendisini aradığında, “Ben halledeceğim, bana biraz zaman verin, merak etmeyin” diyerek, bu çocuklara ümit vermişti. Demek ki, halledememiş. Eğitim seminerine davet edilecek isimler için bile kendi iradesini kullanamayan bir Merkez Hakem Kurulu’ndan ve başkanından camia ne bekleyebilir ki?