Süper Lig’de, bugün oynanacak maçlarla son iki haftaya giriyoruz. Sakatlıklar, hastalıklar, kulüp içi çekişmeler, rakip kulüple didişmeler, Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu, TFF kararları, hakem hataları, VAR tartışmaları derken 40 hafta geride kaldı. Sezon boyunca her hafta en çok konuşulan konu hakemlerdi. Hakemlerin sahada, ya da VAR odasındaki kabul görmeyen kararlarının yanı sıra, Serdar Tatlı’nın yaptığı hatalı atamalar ve enteresan icraatlar gündeme hep damga vurdu.

Ama hakkını vermek lazım. Son 2 hafta hakem performansları bakımından kötü geçmedi. Bu başarıdaki en önemli faktör MHK’nın yaptığı doğru atamalardı. Bu sütunda çok sık tekrarladığımız bir cümle var; “ Hakem atamaları adaletli olursa, sahada hatalar az olur.” Son 2 hafta atamaları ve sonuçları ortada. Bu durumda, Rahmetli Selahattin Pınar’ın bestesi geliyor akla, “Aaaah daha önceleri neredeydiniz?”

***

Bu Serdar Tatlı gündemde kalmaya alıştı. Ya da, seviyor gündem olmayı. Hakem hataları azalınca bir şekilde gündemin tepesine oturmayı yine başardı. Bu defa da, daha önce defalarca Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın U19 müsabakalarında görev yapmış olan, genç hakem Ali Koç’u Fenerbahçe- Ankaragücü maçına atayan İstanbul İl Hakem Kurulu’nu, gece yarısı mail operasyonu ile görevden aldı. Bakalım şimdi gelen tepkiler üzerine ne yapacak ? Sakın görevden alma sebebinin bu atama yüzünden olmadığını uydurup da, “kargaları güldürmeye” kalkmasın. Bu görevden alma olayında bir hakem yorumcusu ne kadar etkili oldu acaba? Bu icraatın, darbe yapar gibi gece yarısı olmasının sebepleri ve detayları gizli kalmamalı, gerçekler ortaya çıkmalıdır.