Hakem camiasının sezona huzursuz ve hazırlıksız başlayacağını yazmıştık. İlk 2 hafta hakem yönetimlerinde yine önemli hatalar var. Pozisyon yorumlayanların gündemi yine yoğundu. Ama onlar da formsuz. Pozisyonu yorumlarken “künde” olarak tarif ediyorlar. “Hakem penaltı vermeliydi” diyorlar. VAR’ın karışmamasının doğru olduğunu söylüyorlar. Yapmayın arkadaşlar, künde güreşte olur, futbolda olmaz. Yapılan hareketi kündeye benzetiyorsanız, olay futbol dışına çıkmıştır. Skandal hatadır. Bunu kendini güncellemeyen eski nesil yorumcular yapsa, güler geçeriz.

MHK’da Metin Tokat’ın, atamalardan geri çekilmesi ve Oğuz Sarvan’ın mentörlüğünün sonlandırılmasının yankıları halen devam ediyor. Bu icraatları Serdar Tatlı’nın kendi iradesiyle yapmadığını herkes biliyor. Oğuz Sarvan, Hürriyet gazetesinde Sevgili Murat Fevzi Tanırlı’ya verdiği röportajda açıkça isim vermekten çekiniyor ama “Türkiye’de bu konulara ‘yardımcı’ olan UEFA’da bir temsilcimiz var” diyerek kinayeli bir şekilde soyadını kullanıp, Servet Yardımcı’yı tarif ediyor. TFF ve hakem camiasının kılcal damarlarını dahi çok iyi bilen Ömer Faruk Ünal ise, önceki akşam televizyonda “Bu gün Türkiye’de hakemlerin üzerindeki en büyük baskı unsuru Servet Yardımcıdır. Bu olay yakında patlar” diye haykırıyor. Benim tanıdığım Ömer Faruk bardağa hep dolu tarafından bakar ve olaylara sakin yaklaşır. O bile bu kadar bariz haykırmaya başladıysa, o zaman durum vahim demektir.

Sayın Servet Yardımcı, Hasan Doğan ekolünden gelen bir isim ve uzun zamandan beri TFF yönetimlerinde görev yapıyor. Şu anda da, TFF 1. Baskan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi. Bu unvanları taşıyan bir futbol adamının bu tür suçlamalar karşısında sessiz kalmayıp, kendisini suçlayanlara gereken cevapları vermesi gerekir. Yapacağı açıklamalarla hem kendisini, hem de hakem camiasını rahatlatmalıdır. Huzuru olmayan bir hakem camiasından, kimsenin başarılı yönetimler beklemeye hakkı yoktur. Bu kadar aleni suçlamalar karşısında Servet Yardımcı’nın neler diyeceği merakla bekleniyor.