MERVE SEVİNDİ / TÜRKGÜN

GIDA ürünlerinin insanlığın yaşamı açısından en önemli madde olduğunun altını çizen MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, tarımın önemine ve çiftçilerin ihtiyaçlarına dikkat çekti.

Çiftçilerin sadece gıda faaliyetleri açısından değil, enflasyonun düşmesiyle ilgili de doğrudan desteklenmesi gerektiğini söyleyen Varlı, “Elbette enerji ve teknoloji gibi alanlar bir ülkenin kalkınma alanında önemli faaliyet kollarındandır. Ancak gıdanın eksik olduğu yerde hiçbirinin önemi de yoktur” açıklaması yaptı.

DÜŞÜK FAİZLI KREDİ ÇIKARILMALI

Gıda üretimini desteklemenin, çiftçiyi desteklemekle olacağının altını çizen Muharrem Varlı, “Her sektörü koruduk kolladık. Çiftçilerimize de destekler sunduk. Ancak bunlar yeterli değil. Çiftçiyi desteklemenin en önemli yollarından biri, tüm kredi borçlarının çok düşük faizlerle yeniden yapılandırılması olacaktır” dedi.

Ürün prim desteklerinin en kısa sürede çiftçiye ödenmesi gerektiğini vurgulayan Varlı, sözlerini şöyle tamamladı: Hazineye ait atıl arazilerin tarım işlerinde kulla- nıma açılması, üretimi doğrudan des- tekleyecektir. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerimizin ekilmesini sağlayacaktır. Hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazana- caktır. Ama burada nakit desteği de çok önemli. KGF kredilerinden, sanayici ve iş insanı esnaflarımız faydalandı. Ancak çiftçilerimiz faydalanamadı. Çiftçilerimizin kafasının rahat olacağı destekleri bir an evvel sağlamamız gerekiyor

 

Editör: Haber Merkezi