Ankara’nın kapalı kanalizasyon sistemi olmayan kırsal mahallelerinde foseptik çukurları zaman zaman taşarak pis su çaylara, derelere veya evlerin önüne akıyor. Pis suların sızdığı dereler ve çaylar ise, tarımda ve hayvan sulamada kullanılırken bu durum halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor.

-KANALİZASYON SULARI MOGAN’A KARIŞIYOR

Gölbaşı Ahiboz mahallesine giderek buradaki kanalizasyon problemine dikkat çeken MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ, “ Gölbaşı Ahiboz mahallesinde yeterli bir kanalizasyon sistemi olmadığı için buradaki atık ve kirli sular kontrolsüz bir şekilde derelere akıyor. Bu dereler vasıtasıyla koskoca bir mahallenin kanalizasyon atıkları başka mahallelerin de içinden geçerek Mogan Gölü’ne kadar ulaşıyor.” dedi.

-TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Başkent Ankara’nın bir çok kırsal bölgesinde halk sağlığını tehdit eden manzaraların yaşandığının altını çizen Baştuğ sözlerini şöyle sürdürdü;

“Maalesef bu olumsuz durum bu mahallemizle de sınırlı değil. Ankara’nın birçok mahallesinde rastladığımız kanalizasyon atıkları kimi yerlerde çaylara kimi yerlerde tarımsal sulama kanallarına karışarak hem toplum sağlığını tehdit ediyor hem de çevre kirliliğine sebebiyet veriyor. Bununla birlikte birçok mahallemizde su depolarının bakımsız bırakıldığını, vatandaşlarımızın bu su depolarından su tükettiklerini ve tüketilen bu suların salgın hastalıklara sebebiyet verebileceğini de tespit etmiş bulunmaktayız.”

-ALGI YÖNETMEKTEN BELEDİYE YÖNETMEYE ZAMAN BULAMIYOR

“Seçildiği günden bu yana algı yönetmekten belediye yönetmeye zaman bulamayan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş Hizmette yavaş, Başkent Ankara’ya yakışmayan ve Toplum sağlığını tehdit eden bu konunun çözümü için bugüne kadar gözle görülür bir adım atmamıştır. Oysa bu kentin su, kanalizasyon ve alt yapı hizmetlerini yapmak Büyükşehir belediyesinin başlıca vazifesidir. Cumhuriyetin Başkenti Ankara’mız bu görüntüleri kesinlikle hak etmiyor.”

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın daha önceki açıklamalarını da hatırlatan Baştuğ, “Sayın Mansur Yavaş’a kendisinin “Belediye başkanları siyaset yapmaz, kentlilere en ucuz ve güvenli şekilde hizmet götürmekle görevlidir.” söylemini hatırlatıyor, toplum sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine sebep olan bu sorunu bir an önce çözmesi için çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi