Pandemi nedeniyle temizlik, maske ve mesafe kurallarına azami özen gösterilen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Mevlüt Karakaya, Yaşar Yıldırım, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Nevin Taşlıçay, milletvekilleri, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, partililer ve delegeler katıldı. Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajı Nevin Taşlıçay tarafından okundu.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Bahçeli mesajında, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin kongrelerinde kaybeden yoktur. Kazanan ise bütün dava arkadaşlarımdır. Saflarımızı sıkı tutacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarına leke sürdürmeyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletinin milli ve manevi değer ve birikimlerini yeni atılımların güç merkezi yaparak, onu ilelebet yaşatacak büyük bir siyasi ve fikrî hareketin adıdır" ifadelerinde kullandı.

DİVAN BAŞKANI SEMİH YALÇIN

Kongrenin divan başkanlığını yapan Semih Yalçın, partisinin Ankara İl Kongresi'nin birlik içerisinde yapıldığını vurgulayarak, "Milliyetçi Hareket Partisi politik görüşlerinde yaptığı siyasi çıkışlarla nasıl Türk siyasetinde dominant bir rol oynuyorsa teşkilatlanma biçiminde de aynı usulü eş zamanlı olarak paralel bir anlayışla devam ettirmektedir." dedi.

Kongreye tek aday olarak giren İl Başkanı Turgay Baştuğ da konuşmasında kongrelerin Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını karşılayacak bir sürece rastlamasının anlamlı olduğunu " İstiklal için birlik istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak' düsturuyla gerçekleştirdiğimiz kongremizin, Başkent Ankaramız, Partimiz, Davamız, Ve büyük Türk milleti için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

MİLLET BEKASI VURGUSU

"Kongrelerimizin, 2023 yılında cumhuriyetimizin kuruluşunun ikinci yüzyılını karşılayacak bir sürece rastlaması,ongrelerimizi çok daha anlamlı kılmaktadır" diyen Baştuğ sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk yüzyılın son çeyreğinde bilge liderimiz, Devletimizin ve milletimizin bekası, İstiklali ve istikbali için tarihe not düşecek çok önemli katkılar sağlamıştır. Bu dönemde Bilge liderimizin bütün tavır ve eylemleri amacını bulmuş, Bütün kaygıları haklı çıkmış, Bütün öngörüleri isabet kaydederek hedefini onikiden vurmuştur. 15 Temmuz kanlı işgal girişimiyle başlayan yeni süreçte de Bilge liderimizin ortaya koyduğu tavır, duruş ve politikalar, Türk milletinin ve devletimizin silkelenip ayağa kalkmasında, Kendine dönüp şahlanmasında en önemli etken olmuştur."

Baştuğ, Ankara il ve ilçe teşkilatları olarak, Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda, bu kutlu dava ve Türk milletinin geleceği için son nefeslerine kadar şerefle mücadele edeceklerini söyledi.


Yapılan konuşmaların ardından İl Başkanlığının faaliyetleri mali raporu oylanarak ibra edildi. Daha sonra yapılan seçimlerde kullanılan 629 Oyun tamamını alan Turgay Baştuğ yeniden il başkanlığına seçildi.

Editör: Haber Merkezi