TÜRKGÜN / ŞENAY KOCA

İzmir’in yeni feribotuna Pagos isminin verilmesi önerisine; MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin karşı çıkmış ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Fethi Sekin isminin verilmesi çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine yapılan anket sonucunda açık ara Fethi Sekin ismi birinci oldu. Böylece İzmir’in yeni feribotunun isminin Fethi Sekin olacağı kesinleşmişti.

Konuyla ilgili konuşan yazarımız Ali Güler, ‘’İkinci feribota 2. Fethi yakışır’’ diyerek çok çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Şehit polis memuru Fethi Sekin, İzmir Adliyesi önünde teröristlerce şehit edilirken, birçok insanın da hayatını kurtarmıştı.

1919 yılında İzmir’in işgali sırasında ‘’ Onları sen takmadın ki sen sökesin’’ sözleriyle tarihe adını yazdıran Şehit Kurmay Albay Süleyman Fethi Bey’i hatırlatan Ali Güler, İzmir MHP İl Başkanlığını ve emeği geçen tüm İzmirlileri tebrik ederek, ‘’Haydi İzmir, 2. Feribota 2. Fethi ismi ne güzel olacak...’’ ifadelerini kullandı.

‘’ONLARI SEN TAKMADIN Kİ SEN SÖKESİN’’

Yunan Subaylar, Albay Fethi Bey’e Yunan işgalinin ilk gününde Yunanistan'ın eski başbakanı, Megali İdea'nın mimarı Elefterios Venizelos'a ithafen ‘’Zito Venizelos’’ (Yaşasın Venizelos) dedirtmeye çalışmış, Fethi Bey de buna karşı çıkmıştı. Bunun üzerine Yunan subay, Fethi Bey'in omuzlarındaki albaylık apoletlerini sökmek isterken, Fethi Bey de, ‘’Onları sen takmadın ki sen sökesin’’ demişti. Ve ardından 22 süngü darbesi alan Fethi Bey, kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.

İşte Ali Güler’in o açıklaması:

Kıymetli İzmirliler 1. Feribota Şehit Fethi SEKİN'in ismini verdiler. İzmir MHP İl Başkanlığımızı ve emeği geçen tüm İzmirlileri tebrik ederiz.

İzmir'in, adı 2. Feribota çok yakışacak olan bir kahramanı daha var: Şehit Kurmay Albay Süleyman Fethi Bey. 15 Mayıs 1919'da Yunan İşgalinin ilk gününde "Zito Venizelos" diye bağırmadığı için 22 kere süngülenmiş, kaldırıldığı hastahanede şehadet mertebesine erişmiştir.

Ünlü yazarımız Aziz Nesin, Süleyman Fethi Bey'in kahramanlığını ve şehadetini çocuklarımızın öğrenmesi için gururla yazmıştır.

Haydi İzmir, 2. Feribota 2. Fethi ismi ne güzel olacak...

ALİ GÜLER'İN FETHİ BEY İLE İLGİLİ YAZISI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Editör: Haber Merkezi