MHP'nin hazırladığı ve suç duyurusunda bulunulan Kılıçdaroğlu'nun işlediği değerlendirilen ve zamanaşımına uğrayan suçlarla ilgili CHP sözcülerinden herhangi bir cevap gelmediğini kaydeden Akçay, ''CHP sözcüleri, Partimize ve Liderimize hakarette sınır tanımamaktadır. Terör örgütlerine muhafız olanlar bilmelidir ki MHP; Türk Milleti ve Devletinin bölünmez bütünlüğünün muhafızıdır. '' ifadelerini kullandı.

İşte Akçay'ın o açıklamaları:

FETÖ terör örgütünün CHP’ye düzenlediği kumpas ile Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başına getirilmiştir. 22 Mayıs 2010 tarihinde Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasıyla birlikte CHP’de büyük bir dönüşüm yaşanmış, milli hassasiyeti olanlar tasfiye edilmiştir.

Kaynağından kopan CHP; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerine savaş açmış, terör örgütleriyle işbirliği yapmış, muhalefet maskesiyle Türkiye'nin milli meselelerine karşı çıkmış, küresel emperyalizmin bekçisi Türkiye düşmanlarının sözcüsü olmuştur.

Bu süreçte Kılıçdaroğlu ve bazı CHP sözcülerinin eylem ve söylemlerinin suç teşkil ettiği görülmektedir. 31 Aralık 2019 itibariyle CHP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için 209 fezleke hazırlanarak TBMM’ye gönderilmiştir. Bunların 23’ü Kılıçdaroğlu’na aittir.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli 4 Ekim 2019’da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bazı CHP sözcülerinin suç teşkil eden eylem ve söylemleriyle ilgili suç duyurusunda bulunulması gerektiğini ifade etmiş, Genel Başkan Yardımcımız Feti Yıldız başkanlığında komisyon oluşturmuştur.

Komisyon çalışmalarını 5 Şubat 2020 tarihinde tamamlayarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun işlediği değerlendirilen ve zamanaşımına uğramamış suçlarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.

HDP kongresinde PKK terör örgütünün sözde marşı okunurken saygı duruşunda bulunan CHP’li Tezcan ve PKK’nın taleplerini TBMM’ye kanun teklifi olarak veren CHP sözcüsü Kılıçdaroğlu’nun suç teşkil eden eylem ve söylemleriyle ilgili suç duyurusunda bulunmamızdan rahatsız olmuş

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz hiçbir konuya cevap veremeyen CHP sözcüleri, Partimize ve Liderimize hakarette sınır tanımamaktadır. Terör örgütlerine muhafız olanlar bilmelidir ki MHP; Türk Milleti ve Devletinin bölünmez bütünlüğünün muhafızıdır.

Editör: Haber Merkezi