AYTEKİN YILMAZ / TÜRKGÜN

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, göreve geldiği günden bugüne yaptıklarını ve yaşadıklarını gazetemiz TÜRKGÜN’e anlattı.

Birlikte görev yaptığım İl Başkanımız Mehmet Bülent Karataş’ın milletvekilliği adaylığı için istifasından hemen sonra Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in görevi tevdisinden bugüne kadar İstanbul İl Başkanlığı görevini, bu şerefli makama layık olma adına yürütüyorum. Göreve geldiğim tarih, genel seçim öncesinde olduğundan mevcut il yönetimi ve ilçe başkanlarımızla var olan uyum bizim için bir avantajdı. Dolayısıyla hızlı bir şekilde İstanbul’da genel seçim kampanyasını tüm teşkilat mensuplarımızla ve adaylarımızla sahada birlikte organize ettik.

 

Cumhur İttifakı’nın İstanbul’a yansıması nasıl oldu?

Sayın Genel Başkanımızın mimarı olduğu Cumhur İttifakı, ülkemizin içinde bulunduğu şartları dikkate aldığımızda her geçen gün öneminin ve değerinin farkındalığı güncelliğini korumaya devam ediyor. Genel Başkanımızın Cumhur İttifakı noktasındaki duruşu, hassasiyeti İstanbul’da hem kendi seçmenimiz ve aynı zamanda teşkilat mensuplarımız tarafından benimsenmiştir. Yine aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın varlığının devamı hususunda üzerimize düşen görev ve paydanın bilinciyle hareket ediyoruz.

Yerel seçimlerde MHP İstanbul İl Başkanlığı olarak hedeflediğiniz noktada mısınız?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Beşiktaş, Maltepe ve Silivri’de Cumhur İttifakı’nın MHP adayıyla, diğer 36 ilçemizde ise Adalet ve Kalkınma Partisinin adayları ile seçime girdik. Cumhur İttifakı halihazırda 25 ilçe belediyesini yönetmekte ve Büyükşehir Belediye Meclisinde, meclis çoğunluğunu elde etmiş durumdadır. Elbette bu başarıdır. MHP, İstanbul’da yerel anlamda dün olduğundan çok daha güçlüdür. Hedefimiz güçlü pozisyonu önümüzdeki dönemlerde yapılacak seçimlerde pekiştirmek ve arttırmaktır.

EKREM İMAMOĞLU’NUN, ELAZIĞ- MALATYA DEPREMİNDE SADECE FOTOĞRAF VERMEK İÇİN ORADA OLMASI, DEVAMINDA TATİL YAPMA GÖRÜNTÜSÜ VE BU GÖRÜNTÜNÜN RAHATLIĞININ, VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN KABUL GÖRMEDİĞİNE ŞAHİT OLDUK. ASLINDA ÇİZİLMEYE ÇALIŞILAN İMAJ İLE BUGÜN GELDİĞİ NOKTA ÇOK FARKLIDIR. BİZ DÜN ÇİZİLEN İMAJIN DA SANAL OLDUĞUNUN FARKINDAYDIK. İSTANBUL HALKI DA YAŞAYARAK TECRÜBE ETMEYE BAŞLAMIŞTIR.

Millet İttifakının adayı olarak seçimi kazanan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu başarılı buluyor musunuz?

Halihazırda Büyükşehir Belediye Başkanı çok ciddi algı kampanyası sonucunda koltuğa oturmuştur. Ancak bugüne kadar yapmış olduğu eylem, kullandığı cümleler ilerisi için bize bir ışık tutmaktadır. Gördüğümüz manzara Belediye Başkanı ancak çok gezmesiyle ve çok konuşmasıyla hatırlanacaktır. Sürekli gündemde kalma adına her konuya yalan yanlış ifadelerle katılması bir arka planı olduğu imajını çizmektedir ki hedeflediği gömleğin ona çok bol geleceğini halkımız kısa zamanda da kavramıştır.

HAYAL KIRIKLIĞI

İmamoğlu’nu takip ettiğinizde; seçim öncesi bulunduğu vaatleri yerine getirdi mi?

Kısa bir sürede sunmuş olduğu vaatleri yerine getirmede zorluk yaşayacaktır. Ancak, kısa süren icraatsızlık diliminde ulaşıma ve otopark ücretlerine yapmış olduğu zamlar, seçim öncesi vaatleri ile tamamen çelişmektedir. Bu durum önümüzdeki yılların hayal kırıklığı getireceğinin önemli işaretidir. Kendisi de bunun farkındadır. Davranışlarına baktığımızda umursamaz ve rahat tavrı verilen rolün 5 yıllık olduğunun emaresidir.

MHP’nin İstanbul’daki başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

MHP, İstanbul’da özellikle 24 Haziran Genel Seçimlerinde burada konuşmaktan imtina edeceğimiz ancak hepimizin birlikte yaşadığı meselelere rağmen derlenmiş toparlanmış bir görüntüyle sandıktan çıkmıştır. Yeterli midir sorusunun cevabı elbette değildir. Çok daha güzelini yapmak adına teşkilatlarımızın tecrübesi, birikimi ve heyecanı da mevcuttur. 51 yıllık tarihi geçmişimize de bu başarı aynı zamanda borcumuzdur. Mahalli İdareler Seçimlerinde ise Silivri ilçemizde üç hilalli bayrak asılmıştır. İlk olması hasebiyle bizim için çok değerli bir olaydır.

SİLİVRİ AYNA OLACAK

İstanbul’da ilk defa bir ilçe belediyesi aldınız ve birçok meclis üyesini de kazandınız. Nasıl bir çalışma içindesiniz?

Silivri’de elde edeceğimiz başarı İstanbul’da Milliyetçi Hareket Partisi için yarınlar adına ayna olacaktır. Bu şuurla hizmet etmeye gayret ediyoruz. 36 ilçemizde 1 ila 4 arası Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız mevcuttur. Sayımız 77’dir. Büyükşehir Meclisinde yine 4 arkadaşımız MHP adına görev yapmaktadır. Bu koltuklar bizim için maddi kazançtan öte manen İstanbul’a hizmet etmek için bir fırsat teşkil etmektedir. Meclis üyesi arkadaşlarımız yerel sorunların çözümü adına gayretli ve heyecanlı bir çalışma içerisindedir. İstanbul İl Başkanlığı bu çalışmaları gündem oluşturan bir bütünlük içerisinde yönlendirme noktasındadır. Burada muradımız her yerde aynı dili kullanmak, benzer sorunları ortak zamanlamayla gündeme taşımaktır. Elbette ilçelerimizde farklı farklı sorunlar da mevcuttur. Yani hem farklı hem ortak yerel sorunlarımızın takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in Mahalli İdareler Seçimlerinde 11 Mayıs günü İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu yemekli programda önümüze koyduğu 5 madde dahilinde toplamış olduğu kampanyanın yol haritası bu başarının ana kaynağıdır. Özellikle hemşehri hareketi kamuoyuna mal olduğu gibi bu çalışma metodunun karşılığını aldığımızı görmek ayrı bir sevinç vesilesidir. Az önce de ifade ettiğim gibi İstanbul’da elde edilen sıcak yakınlaşmayı korumak ve devam ettirmek adına da benzer STK, hemşehri dernekleriyle, muhtarlarımızla, yerel basınımızla, kamu çalışanlarımızla sistemli bir şekilde bir araya gelmeye devam ediyoruz.

Burada bir paragraf daha açmak isterim. Sayın Genel Başkanımızın görevlendirmeleriyle Genel Başkan Yardımcımız Sayın Edip Semih Yalçın Bey’in koordinatörlüğünde, 1. Bölgede Genel Başkan Yardımcımız Sayın İzzet Ulvi Yönter Bey, 2. Bölgede Genel Başkan Yardımcımız Sayın Feti Yıldız Bey, 3.Bölgede Genel Başkan Yardımcımız Sayın İsmail Faruk Aksu Bey’in Başkanlığında; MYK ve MDK üyelerimiz, milletvekillerimiz, Anadolu’dan İstanbul’a gelen il başkanlarımız, tüm teşkilatlarımızla uyumlu ve başarılı çalışmalara imza atılmıştır. Bu arada TBMM Başkanvekilimiz Sayın Celal Adan Bey’in katkısını da unutmamak gerekir. Bu minvalde İstanbul’da Mahalli İdareler Seçimlerinde 5 yıllık bir ara kesit sonrası İstanbul yeniden layık olduğu ellere muhakkak teslim edilecektir. Bundan zerre şüphemiz yoktur. Değil İstanbul’a bu toprakların değerleriyle barışık olmayanların, İstanbul’umuzu bir daha teslim edilmemesi için üzerimize ne düşüyorsa bunu yapmanın azmi içinde olacağız.

Editör: Haber Merkezi