Parlamenterler Derneği tarafından yapılan açıklamada, Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isabetli tespitte bulunduğu bildirildi. Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: 

"Bahçeli'nin beyanına yürekten katılıyoruz" "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ'nin, TTB hakkında 'Corona virüsü kadar tehlikelidir ve gereği acilen yapılmadır' beyanına yürekten katılıyor ve tespitlerini çok isabetli bularak destekliyoruz. TTB'nin ismindeki TÜRK ibaresi acilen kaldırılmalı meslek örgütünden çok bozgunculuk teşekkülü olan bu yapı derhal kapatılmalıdır." 

"Sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz" 
"Parlamenterler Derneği, Devletimizin, tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsüne karşı başarıyla yürüttüğü mücadeleyi övgüyle karşılamakta ve yürekten desteklemektedir. Devletimiz Covid-19 virüsünün yayılmasını durdurmak için gerekli tedbirleri gecikmeden almış, vefakâr ve cefakâr sağlık çalışanlarımız sahada destan yazmıştır. Sağlık çalışanlarımıza sonsuz gayret ve çabaları için şükranlarımızı sunuyoruz."

 "Ülkemizin mücadelesini Dünya takdir ediyor" 
"Öte yandan bu mücadele kamu vicdanında karşılık bulmuş ve sahiplenilmiştir. Tüm dünya ülkemizin Covid-19'a karşı aldığı tedbirleri ve yürüttüğü çalışmaları takdir etmiştir. Diğer taraftan bir kısım odak ya da mihraklar yapılanları yok sayarak yürütülen mücadeleyi etkisizleştirmek, toplumda panik ve kargaşaya yol açmak için, tamamen art niyetli tavır sergilemektedir." 

"Kasıtlı olarak süreci baltalıyorlar" 
"Sağlık ordumuz; gecesini gündüzüne katarak, tabiri caizse cephede amansız bir mücadele yürütürken, moral ve motivasyon bozucu provakatif söylemler, milletimizin ve sağlık çalışanlarının moralini bozmaktadır. Kasıtlı olarak süreci baltalamayı hedefleyen bu kötücül çığırtkanlığa dur denilmesi gerekmektedir."

 "Mesleki sınırı aşıp siyasi pozisyon alıyorlar" 
"Dernek ve benzeri kuruluşların 'Türk' ismini kullanmaları yasayla düzenlenerek izne bağlanmıştır. Sözde STK tanımına giren bazı oluşumlar, kuruluş amaçlarında belirtilen 'Mesleki sınırları' aşarak tamamen siyasi pozisyon almayı kendilerine adeta ilke edinmiştir. Bu pozisyon da devlet ve millet düşmanlığından başka bir şey içermemektedir." 

"TTB, alenen bölücülük suç işlemektedir" "Covid 19 sürecinde kamuoyunu infiale sürüklemek için yalan yanlış ifşaatlarda bulunan Türk Tabipler Birliği, (TTB) mücadele sürecini kasten baltalamak istemektedir. TTB adına verilen beyanatların bilgilendirme hakkı ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Adındaki 'TÜRK' kelimesini kendine maske edinen TTB, STK şemsiyesi altında sürekli ve alenen bölücülük yaparak suç işlemektedir." 

"Devlet Bahçeli'nin tespitleri çok isabetli" "Bu meyanda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ'nin, TTB hakkında 'Corona virüsü kadar tehlikelidir ve gereği acilen yapılmadır' beyanına yürekten katılıyor ve tespitlerini çok isabetli bularak destekliyoruz. TTB'nin ismindeki TÜRK ibaresi acilen kaldırılmalı, meslek örgütünden çok bozgunculuk teşekkülü olan bu yapı derhal kapatılmalıdır." 

 "Türkiye birçok saldırıya karşı mücadele vermektedir" 
"Türkiye, Covid 19 salgınıyla birlikte içeride ve dışarıda birçok saldırıya karşı mücadele vermektedir. Bu mücadeleyi etkisizleştirmekten öte baltalamaya yönelik art niyetli teşebbüslere geçit verilmemelidir. Terör sevicileri, millet ve devlet düşmanları bu hıyanetlerini TÜRK ismi altında yürütememelidir." 

"İsminizdeki Türk ibaresinden vazgeçin" "Parlamenterler Derneği olarak; adında Türk ibaresi olan ancak tescilli Türk düşmanı tavırlarıyla milletimizin yüreğini kanatan TTB ve yandaşı terör sevici teşekküllere açık bir çağrıda bulunuyoruz: Derhal, isminizdeki Türk ibaresinden vazgeçin. Milletimiz sizin adınızdan, sanınızdan utanç duymaktadır. Siz bunu yapmadığınız, Türk ismiyle Türk'e düşmanlık yapmaya devam etiğiniz takdirde devletimizin savcılarının gereğini yapmasını bekliyor ve yapacaklarına yürekten inanıyoruz." 

"Huzur bozucu STK'lara işlem yapılmalı" "Devletimiz Covid-19 virüsü ile ilgili her türlü tedbiri almakta, gerekli mücadeleyi yürütmektedir. Vatandaşlarımızın da bu tedbirlere uyması ve mücadeleye destek vermesi en büyük temennimizdir. İstisnai bazı sorumsuz davranışlar dışında kamuoyunun bu mücadeleye destek verdiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Mesleki alanda çalışmak, mesleğin onur ve saygınlığını yüceltmek için gayret göstermek yerine terör ve melanet şebekelerine paryalık yapmayı tercih eden sözde meslek örgütü gerçekte huzur bozucu STK'lara ilgili gerekli işlemler gecikmeksizin yapılmalıdır." 

Editör: Haber Merkezi