Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, her iki lidere de gönderdiği mektupta iyi niyet ve dileklerini iletirken yeni yıllarını da tebrik etti.

Devlet Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a ilettiği mektupta şunları kaydetti:

"İlk turu 11 Ekim 2020, ikinci turu 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde müstesna bir çoğunlukla KKTC Cumhurbaşkanı seçilmeniz milli davamız Kıbrıs’ta büyük bir heyecan dalgasına yol açmıştır.

Adadaki Türk varlığının haklı mücadelesini Türkiye’yle dayanışma ve eşgüdüm halinde sürdürme çabanız her türlü takdirin üstündedir.

Kıbrıs Türklüğü geleceğe ümitle bakarken, acziyet ve teslimiyeti yeni yönetim vasıtasıyla güçlü bir şekilde kenara itmiştir.

Desteğimiz, duamız, mücadelemiz KKTC’nin meşru, hukuki, adil, hakkaniyetli ve eşit haklara sahip bir devlet yapısı altında uluslararası sistemde tanınması, haklarının teslimi yönündedir.

Bu duygu ve düşünceler zatıâlinizin ve şahsınızda Kıbrıs’ta hayat ve varlık mücadelesi veren bütün kardeşlerimin yeni yılını tebrik ediyor, en halisane selam ve hürmetlerimi paylaşıyorum"

Devlet Bahçeli, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ilettiği mektupta da şunları kaydetti:

"Türkiye-Azerbaycan iki devlet tek millet kabul ve kavrayışının tarihe mal olmuş iki güzide ve güçlü ülkesidir.

Biz dosttan öte ve önce kardeşlik bağlarıyla bağlanmış, coğrafyaları ayrı olsa bile hayalleri ve hedefleri bir olan Türk milletinin evlatlarıyız.

2020 yılı sorunların karmaşasında geçmiş olsa da, zat-ı devletlerinin liderliğinde, kahraman neferlerinizin bizzat müdahale ve mücadelesiyle Karabağ’da muazzam bir zafer kazanılmıştır.

Bu zafer haklı bir davanın, Hakk’a riayet eden bir inanmışlığın mükâfatıdır.

Hiç kuşkusuz Ankara ile Bakü’nün kalbi bir atmaktadır.

İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde, hak ettiği seviyelere yükselmesinde tarih ve millet huzurunda iftiharla söylemek isterim ki, sizin de büyük bir payınız bulunmaktadır.

Zatıâlinizin ve şahsınızda tüm Azerbaycanlı soydaşlarımın yeni yılını muhabbetle tebrik ediyor, saygı ve selamlarımı gönülden paylaşıyorum"

Editör: Haber Merkezi